Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα χαρακώματα διαγνωστικά και ΕΟΠΥΥ και στη μέση οι ασφαλισμένοι

Στα χαρακώματα διαγνωστικά και ΕΟΠΥΥ και στη μέση οι ασφαλισμένοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηρίων από την μια και του ΕΟΠΥΥ από την άλλη, με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού να καλούνται να πληρώνουν στο ακέραιο τις εξετάσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών και των εργαστηρίων αποφάσισαν επίσχεση παροχής υπηρεσιών, να μην εξυπηρετούν δηλαδή του ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ η διοίκηση του Οργανισμού απειλεί με διακοπή των συμβάσεων με τους παρόχους που προχωρούν σε επίσχεση, θεωρώντας την απόφαση τους αβάσιμη.

Σύμφωνα με την απόφαση των διαγνωστικών και των εργαστηρίων η επίσχεση παροχής υπηρεσιών θα αρχίσει από την 1η Δεκεμβρίου με εξαίρεση τις μονάδες τεχνητού νεφρού (Μ.Τ.Ν.), τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01-12-2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), η επίσχεση θα ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου και θα λήξει μόλις εξοφληθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα.

Οι εκπρόσωποι των εργαστηρίων και των διαγνωστικών επισημαίνουν ότι αναγκάζονται να προχωρήσουν στην επίσχεση ως μια τελευταία προσπάθεια να γλιτώσουν οι ίδιοι την πτώχευση και χιλιάδες εργαζόμενοι την ανεργία.

Οι γιατροί των εργαστηρίων και των διαγνωστικών ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ:

Πάνω από 100.000.000 € ληξιπρόθεσμα των ετών 2006 -20011, με χρήματα που ήδη έχουν δανεισθεί και λάβει από το 2012.

Πάνω από 30.000.000 € μη έχοντας εξοφλήσει και ούτε εκκαθαρίσει τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012.

Πάνω από 100.000.000 € οφειλόμενα για το 2013. ( έχουν πληρώσει προκαταβολλές από ΙΑΝ – ΑΥ 2013)

Πάνω από 80.000.000 € για το 2014.

Στην αντεπίθεση πέρασε άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για επίσχεση είναι αντισυμβατική και στρέφεται κυρίως κατά των ασφαλισμένων, καθώς οι λόγοι που επικαλούνται οι πάροχοι είναι αβάσιμοι και προσχηματικοί.

Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί, πως η «η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων, συνιστά μονομερή παραβίαση τους και θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων, όσους την εφαρμόσουν».

Κατά τον οργανισμό, ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους έχει ήδη αποπληρωθεί, ενώ με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, ύψους 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η άμεση καταβολή των οφειλόμενων.

Έτσι, ο Φορέας καλεί όλους όσοι έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας να αναθεωρήσουν την απόφαση τους, ώστε να συνεχιστεί η διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για το περιεχόμενο των συμβάσεων.

Καλεί, τέλος, τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, «εφόσον κάποιοι εκ των παρόχων προχωρήσουν τελικά σε επίσχεση, να βεβαιώνονται ότι ο πάροχος στον οποίο απευθύνονται δεν συμμετέχει στην επίσχεση ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι με το σύνολο της δαπάνης για τις υπηρεσίες που θα πάρουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις χιλιάδων ευρώ – Πώς λειτουργούσε η οργάνωση

Απάτη 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Στο… κόλπο και γιατροί

Συνελήφθη γιατρός για εικονικές συνταγογραφήσεις – Πάνω από 14.000 ευρώ η ζημιά του ΕΟΠΥΥ

Οργή Πολάκη: Δεν θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ ανασφάλιστοι πολίτες

Πιερρακάκης: Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε ολόκληρη την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr