Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλαματιανός τεχνικός βραβεύτηκε από την Φίατ

Καλαματιανός τεχνικός βραβεύτηκε από την Φίατ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θάνος Παππάς, Φίατ,

O Καλαματιανός μηχανικός Θάνος Παππάς κατέλαβε την 1η θέση στο διαγωνισμό του προγράμματος “Our future mobility now” και της αυτοκινητοβιομηχανίας Φίατ με θέμα “Σχεδιασμός, μέλλον, προσβασιμότητα”.

Ο Θάνος Παππάς μαζί με την ομάδα του ονόμασε την πρότασή του “Aiuto”.

Το “Aiuto” είναι ένα μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης που στόχο έχει να εξισώσει τα άτομα με αναπηρία με όλους τους υπόλοιπους στο κομμάτι της αυτονομίας και της δυνατότητας οδήγησης.

Όπως είχε εξηγήσει και παλαιότερα στην Ελευθερία της Μεσσηνίας μέσω ενός ημιαυτόνομου συστήματος οδήγησης, το όχημα μπορεί να υποβοηθά στην οδήγηση τους ανθρώπους με αναπηρίες διαφόρων ειδών (μειωμένη όραση, ακοή, κινητικά προβλήματα κ.α.), δίνοντάς τους πληροφορίες ανά πάσα στιγμή εκμεταλλευόμενο τις “δυνατές” αισθήσεις τους.

Για παράδειγμα, σε έναν άνθρωπο με προβλήματα ακοής το όχημα δίνει περισσότερο οπτικά ερεθίσματα για τη θέση άλλων οχημάτων γύρω του και για την κατάσταση του οχήματός του.

Επίσης, μέσω ειδικών αισθητήρων, το “Aiuto” μπορεί να διορθώσει πιθανές λανθασμένες επιλογές του οδηγού, αποφεύγοντας μικροατυχήματα. Εκτός από τα άτομα με αναπηρίες, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και σε ηλικιωμένους οδηγούς, με ασθενέστερες αισθήσεις και μειωμένα αντανακλαστικά.

Οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες (παραπληγικοί, τετραπληγικοί κ.τ.λ.) εισέρχονται στο όχημα από το πλάι μαζί με το αναπηρικό αμαξίδιό τους, ενώ αν θέλουν, μπορούν να χειριστούν όλες τις λειτουργίες του οχήματος μέσω φωνητικών εντολών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

WSJ: Συμφώνησαν στη συχώνευση Fiat Chrysler- Peugeot

Οι Γερμανοί βλέπουν ασυνήθιστες εκπομπές ρύπων σε οχήματα FIAT

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr