Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε το αληθινό πρόσωπο του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου

Δείτε το αληθινό πρόσωπο του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος,

Με τον μακάβριο τίτλο ο «Ροβεσπιέρος ξαναβρίσκει το κεφάλι του» σχολίασε η πλειονότητα του γαλλικού Τύπου την καλλιτεχνική απεικόνιση του προσώπου του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου σε 3D από τον Γάλλο ειδικό Φιλίπ Ρες.

Ο Αλσατός ειδικός στις ανακατασκευές προσώπων, ο οποίος είχε καταφέρει να «απεικονίσει» σε 3D και το πρόσωπο του Ερρίκου του ΙV, δημιούργησε την τρισδιάστατη μορφή του πρώτου αριστερού ηγέτη της ιστορίας και κυβερνήτη της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της Επανάστασης,  ο οποίος οδηγήθηκε στη γκιλοτίνα μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Σαιν Ζυστ και Κουτόν στις 28 Ιουλίου του 1794, για τις ανάγκες ενός αγγλό – ισπανικού ντοκιμαντέρ.

Για την ανακατασκευή του προσώπου του «Αδιάφθορου» ο ειδικός στηρίχθηκε σε μια νεκρική μάσκα του ίδιου του Ροβεσπιέρου την οποία είχε κατασκευάσει η Αν Μαρί Γκροσχόλτς, η οποία έγινε γνωστή ως Μαρί Τισό και το φυλάσσεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας στην Προβηγκία.

Με τη βοήθεια των πιο εξελιγμένων τεχνικών και τη συμβολή του ιατροδικαστή Φιλίπ Σαρλιέ, ο Φιλίπ Ρες κατάφερε να απεικονίσει ακόμα και τα σημάδια στο πρόσωπο από την ευλογιά από την οποία είχε προβληθεί ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος.

rovespieros2

Ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος έμεινε στην ιστορία ως ο κήρυκας της Πολιτικής Αρετής, ως Αδιάφθορος και ως ένας άνθρωπος που οραματίστηκε μια κοινωνία Ελευθερίας, Ισότητας και Αλληλεγγύης.

Αν και η διακυβέρνησή του έμεινε γνωστή ως η περίοδος του “Τρόμου”, λόγω των συχνών εκτελέσεων μοναρχικών, αριστοκρατών κι άλλων αντεπαναστατικών στοιχείων και συκοφαντήθηκε από τους μεταγενέστερους ως ένα “λουτρό αίματος”, σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι ήταν στην πραγματικότητα η μόνη ίσως ουσιαστική πολιτική προσπάθεια ο άνθρωπος να απελευθερωθεί από δεσμά και δεισιδαιμονίες αιώνων, αγώνας τιτάνιος που κατέληξε σε πραξικόπημα και εκτέλεση τόσο του ίδιου όσων και των συντρόφων του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr