Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ανακάλυψαν Ολλανδοί ερευνητές στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Τι ανακάλυψαν Ολλανδοί ερευνητές στη μάχη κατά του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ολλανδία,

Σχέση της βιταμίνης Κ και της ανεπάρκειάς της στον οργανισμό με τον κορωνοϊό ανακάλυψαν ερευνητές από νοσοκομείο της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, όπως αναφέρει ο Guardian, οι ασθενείς που έχουν πεθάνει ή έχουν εισαχθεί στην εντατική βρέθηκε ότι έχουν ανεπάρκεια στη συγκεκριμένη βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο σπανάκι, τα αυγά και τα σκληρά και μπλε τυριά, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες ότι η αλλαγή στη διατροφή μπορεί να είναι ένα μέρος της απάντησης στην καταπολέμηση της ασθένειας.

Ο Covid-19 προκαλεί πήξη του αίματος και οδηγεί στην υποβάθμιση των ελαστικών ινών στους πνεύμονες.

Η βιταμίνη Κ, η οποία καταναλώνεται μέσω τροφής και απορροφάται στο γαστρεντερικό σωλήνα, είναι το κλειδί για την παραγωγή πρωτεϊνών που ρυθμίζουν την πήξη και μπορούν να προστατεύσουν από τις πνευμονικές παθήσεις.

Οι Ολλανδοί ερευνητές του νοσοκομείου Canisius Wilhelmina στο Ναϊμέχεν αναζητούν τώρα χρηματοδότηση για κλινική δοκιμή, αλλά ο Δρ Ρομπ Γιάνσεν, ένας επιστήμονας που εργάζεται στο έργο, είπε ότι τα αρχικά ευρήματα θα ενθάρρυναν μια υγιή πρόσληψη βιταμίνης Κ, με εξαίρεση εκείνους που λαμβάνουν φάρμακα πήξης αίματος, όπως η βαρφαρίνη.

Η συμβουλή μου είναι να πάρετε αυτά τα συμπληρώματα βιταμίνης Κ.

Ακόμα κι αν δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, κάνουν καλό στα αιμοφόρα αγγεία, τα οστά σας και πιθανώς και στους πνεύμονες, είπε ο Γιάνσεν.

Και πρόσθεσε: Έχουμε [βιταμίνη] K1 και K2. Η K1 περιέχεται στο σπανάκι, μπρόκολο, πράσινα λαχανικά, βατόμουρα, όλους τους τύπους φρούτων και λαχανικών.

Η K2 απορροφάται καλύτερα από το σώμα. Είναι στο ολλανδικό τυρί, πρέπει να πω, και το γαλλικό τυρί επίσης.

Μια ιαπωνική λιχουδιά που ονομάζεται νάτο περιέχει μεγάλη ποσότητα στο δεύτερο τύπο βιταμίνης Κ και μπορεί να υπάρχει λόγος για περαιτέρω μελέτες σχετικά με τα οφέλη για την υγεία, δήλωσε ο Γιάνσεν.

Έχω συνεργαστεί με έναν Ιάπωνα επιστήμονα στο Λονδίνο και είπε ότι ήταν αξιοσημείωτο ότι στις περιοχές της Ιαπωνίας όπου τρώνε πολύ νάτο, δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο να πεθάνει από τον Covid-19. Έτσι είναι κάτι που πρέπει να ασχοληθούμε, θα έλεγα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Ερευνών Μάαστριχτ, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ινστιτούτα καρδιολογίας και αγγείων, μελέτησε 134 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν για το Covid-19 μεταξύ 12 Μαρτίου και 11 Απριλίου, μαζί με μια ομάδα ελέγχου 184 ηλικιωμένων ασθενών που δεν έχουν την ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Ο Μακρόν θέλει να στείλει ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να πολεμήσουν τους Ρώσους – Το ΝΑΤΟ αρνείται και στη Γαλλία τον αποδοκιμάζουν

Ευρωμπάσκετ 2025: Πέρασε νικηφόρα από τη Χάγη η Εθνική Ελλάδας 74-72 επί της Ολλανδίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr