Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος στην Τουρκία για προπαγάνδα υπέρ των Κούρδων

Συνελήφθη Ολλανδή δημοσιογράφος στην Τουρκία για προπαγάνδα υπέρ των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δίωξη εναντίον της Ολλανδής δημοσιογράφου Φρεντερίκε Γκίρντινκ (Frederike Geerdink), που ζει και εργάζεται στο Ντιγιάρμπακιρ στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία), άσκησε Τούρκος εισαγγελέας.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος κατηγορείται ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ των Κούρδων αυτονομιστών και συγκεκριμένα υπέρ του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Ολλανδή δημοσιογράφος μπορούν να την κλείσουν φυλακή από ένα έως πέντε χρόνια.

Η Γκίρντινγκ κρατείται από τις τουρκικές Αρχές από τις 6 Ιανουαρίου, μετά από επιχείριση που διέταξε το γραφείο του Εισαγγελέα στο Ντιγιάρμπακιρ, ύστερα από τρεις διαφορετικές καταγγελίες που έγιναν για την Ολλανδή δημοσιογράφο στην αστυνομία στην Άγκυρα.

Η δημοσιογράφος θεωρείται από τους παρανοϊκούς Τούρκους ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ του PKK επειδή πόσταρε στα social media σημαίες του PKK και φωτογραφίες από τις δράσεις Κούρδων αυτονομιστών.

Στην κατάθεσή της η Γκίρντινγκ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, δήλωσε αθώα και αρνήθηκε ότι πόσταρε φωτογραφίες ή άλλο υλικό υπέρ του PKK.

Η ειρωνεία είναι ότι η σύλληψη της Ολλανδής δημοσιογράφου έγινε ώρες μετά τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με πρέσβεις ξένων χωρών στην Άγκυρα, ότι “δεν υπάρχει πιο ελεύθερος Τύπος στην Ευρώπη, ακόμα και σε όλο τον κόσμο, από ό,τι στην Τουρκία”.

Μεταξύ των καλεσμένων του Ερντογάν ήταν και Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Μπερτ Κέντερς, την ώρα που οι τουρκικές Αρχές πέρναγαν χειροπέδες στην Ολλανδή δημοσιογράφο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr