Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με το ομοφοβικό παραλήρημα Βερύκιου – Τώρα ζητάει συγγνώμη

Σάλος με το ομοφοβικό παραλήρημα Βερύκιου – Τώρα ζητάει συγγνώμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα πρωτοφανές οφοβικό παραλήρημα κατά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ “ξεδιπλώθηκε” μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου.

Στο ηχητικό απόσπασμα (κάτω) ο Δήμος Βερύκιος, επιτίθενται με ανήθικους πεζοδρομιακούς όρους εναντίον του Αυγούστου Κορτώ επειδή είπε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Αύγουστος Κορτώ με δημοσίευση του στο facebook δήλωσε πως δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με την υπενθύμιση πως παραμένει “αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του”.

Αυτή η φράση υπήρξε η αφορμή για ένα 15λεπτο ξέσπασμα ομοφοβίας, κατά το οποίο ο κ. Βερύκιος χαρακτήρισε τον κ. Κορτώ, μεταξύ άλλων “κυρά Αυγουστίνα”.

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε,… ο Δήμος Βερύκιος ζήτησε συγγνώμη.

«ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»
Του Δήμου Βερύκιου

Δηλώνω υπευθύνως και βάσει των συνεπειών του Νόμου ότι ΔΕΝ είμαι ομοφοβικός και ούτε συμμερίζομαι τις απόψεις και τις στάσεις των ομοφοβικών.
Δηλώνω υπευθύνως ότι δεν διάκειμαι εναντίον των ομοφυλόφιλων και των οργανώσεων τους. Απεναντίας, μια ζωή στήριζα και εξακολουθώ – μέχρι παρεξηγήσεως – να στηρίζω τα δικαιώματα τους.

Δηλώνω υπευθύνως ότι το ραδιοφωνικό σχόλιο μου για τον Αύγουστο Κορτώ, που τον γνωρίζω μόνο από το συγγραφικό του έργο, δεν είχε καμία πρόθεση να τον μειώσει ως άτομο ή ως gay.

Έγινε μόνο και μόνο με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην πολιτική και μόνο ως μέρος της Πολιτικής Πρόζας που κάνουμε κάθε πρωί τα 15 τελευταία χρόνια στο ραδιόφωνο μπορεί να εκληφθεί . Μία πρόζα, που μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε παρεξηγήσει…


Ειλικρινά λυπάμαι για τούτη την παρεξήγηση.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον κάθε επώνυμο ή ανώνυμο, φανερό ή κρυφό ομοφυλόφιλο. Δεν είχα την πρόθεση να χλευάσω ή να ταπεινώσω κανέναν, ούτε φυσικά τον Αύγουστο Κορτώ.

Πριν με βάλετε στο «δίχτυ με τη γάτα» και με ρίξετε στο… ποτάμι σας ζητώ να με συγχωρήσετε για τη φραστική ραδιοφωνική ακρότητα. Άλλωστε «Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε».

Το θέμα είναι να έχουμε τη δύναμη να τα αναγνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε.

Με Ειλικρινή Μεταμέλεια,
Δήμος Βερύκιος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Στο Δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος γάμος γυναικών στην Ελλάδα (βίντεο)

Ο τζιχαντιστής Κύριλλος Μόσχας είπε «η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της»

Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα – Αυτό είναι το ζευγάρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr