ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συνέλαβαν 2 Βρετανούς δημοσιογράφους ως “πράκτορες” του Ισλαμικού Κράτους

Οι Τούρκοι συνέλαβαν 2 Βρετανούς δημοσιογράφους ως “πράκτορες” του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι του Vice News συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές στην κουρδική πρωτεύουσα Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα) στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν), ενώ κάλυπταν τις συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Οι δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι κατηγορούνται από τις τουρκικές Αρχές για εμπλοκή σε πράξεις τρομοκρατίας για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τζέικ Χάνραχαν (Jake Hanrahan), ο Φίλιπ Πεντλέμπουρι (Philip Pendlebury) και ο ντόπιος δημοσιογράφος μεταφραστής τους αρχικά κατηγορήθηκαν ότι έκαναν ρεπορτάζ και βιντεοσκοπούσαν δίχως άδεια από τις τουρκικές Αρχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς Ερντογάν διώκει εκτός από Τούρκους δημοσιογράφους και ξένους απεσταλμένους. Το 2014 είχε συλληφθεί ο ανταποκριτής του CNN επειδή μετέδιδε τις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο Δανός δημοσιογράφος Φρέντερικ Γκίρντινκ (Frederike Geerdink) κατηγορήθηκε από τις τουρκικές Αρχές νωρίτερα φέτος ότι διέδιδε τρομοκρατική προπαγάνδα.

Το Vice News σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τις κατηγορίες των τουρκικών Αρχών. Η τουρκική κυβέρνηση με ψεύτικες κατηγορίες, ότι τρεις δημοσιογράφοι του Vice News εργάζονται για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, επιχειρεί να εμποδίσει και να λογοκρίνει το ρεπορτάζ τους, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν τεσσεράμιση χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου μετά τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η ισραηλινή πολιτική στοχοποιεί το τουρκικό κράτος

«Εϊλάτ 2035»: Η απάντηση του Ισραήλ στον εμπορικό άξονα Άγκυρας, Ντόχας και Ριάντ

Ερντογάν: Ο αγώνας κατά του Ισραήλ γίνεται «για τη δική μας επιβίωση και για την επιβίωση του [τουρκικού] έθνους μας»

Οι Αρμένιοι της Αμερικής στο πλευρό των Ελληνοαμερικανών: Να μην πάρει η Τουρκία κινητήρες αεροσκαφών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr