Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι του Vice News που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, νοτιοανατολική Τουρκία, κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος αφέθηκαν ελεύθεροι την Πέμπτη, ενώ ο Ιρακινός δημοσιογράφος – μεταφραστής τους τελεί ακόμα υπό κράτηση.

Γιατί εάν είσαι Βρετανός εργαζόμενος του Vice News ελευθερώνεσαι, εάν είσαι Ιρακινός σε αφήνουν και σαπίζεις στις τουρκικές φυλακές.

Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι Τζέικ Χάνραχαν (Jake Hanrahan) και Φίλιπ Πεντλέμπουρι (Philip Pendlebury) καθώς και ο Ιρακινός συνεργάτης τους Ισμαήλ Ρασόλ (Ismael Rasool), προσήχθησαν στις 27 Αυγούστου και συνελήφθησαν την 1η Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, Ντιγιάρμπακιρ (κουρδικά Άμεντ, ελληνικά Άμιδα).

Οι τουρκικές Αρχές ισχυρίζονται ότι συνέδεσαν τους δημοσιογράφος με το Ισλαμικό Κράτος επειδή αφενός μεν έπεσαν σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια των ανακρίσεών τους, αφετέρου επειδή ανακάλυψαν ένα στρατιωτικό σύστημα κρυπτογράφησης στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, με τους κατηγορούμενους να αρνούνται την αποκρυπτογράφηση για έλεγχο από τις τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα πάντα με ειδικούς των τουρκικών Αρχών, το σύστημα κρυπτογράφησης που είχαν οι δημοσιογράφοι του Vice News είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την Τρίτη τη σύλληψη των δύο Βρετανών δημοσιογράφων και του Ιρακινού συνεργάτη τους, κατηγορούμενους ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr