Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συλλήψεις για το φόνο του Σλοβάκου δημοσιογράφου που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς

Συλλήψεις για το φόνο του Σλοβάκου δημοσιογράφου που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αστυνομία της Σλοβακίας συνέλαβε υπόπτους για τον φόνο του δημοσιογράφου που ερευνούσε για υποθέσεις διαφθοράς Γιαν Κούτσιακ και της μνηστής του, μετέδωσαν ορισμένα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από δικηγόρο της οικογένειας του δημοσιογράφου, η δολοφονία του οποίου πριν από επτά μήνες συγκλόνισε την Σλοβακία και προκάλεσε οργή για τη δημόσια διαφθορά και τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στη χώρα από την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

«Τις πρώτες ώρες της σημερινής ημέρας η αστυνομία συνέλαβε υπόπτους για τον φόνο εκ προμελέτης του Γιαν Κούτσιακ και της (μνηστής του) Μαρτίνα Κουσνίροβα», δηλώνει ο δικηγόρος Ντάνιελ Λίπσικ στο Facebook.

Σε μήνυμα κειμένου που απέστειλε στο Reuters μέσω τηλεφώνου, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι τον ενημέρωσε η εισαγγελία.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα σήμερα στην ιστοσελίδα της στο Facebook ότι συνέλαβε ανθρώπους που είναι ύποπτοι για βίαια εγκλήματα και ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει στο πλαίσιο ποιας υπόθεσης. Επίσης εκπρόσωπός της αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του ιστοτόπου της εφημερίδας SME και του Aktuality.sk, όπου εργαζόταν ο Κούτσιακ, μετέδωσαν επίσης ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Κούτσιακ ερευνούσε, μεταξύ άλλων, για υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν επιχειρηματίες που είχαν σχέσεις με Σλοβάκους πολιτικούς. Επίσης διερευνούσε σχετικά με τις υποψίες που υπήρχαν για σχέσεις μεταξύ της μαφίας στην Ιταλία και επιχειρήσεων στην Σλοβακία.

Ο Κούτσιακ βρέθηκε νεκρός από σφαίρες μαζί με την μνηστή του μέσα στο σπίτι τους στην Μπρατισλάβα τον Φεβρουάριο. Και οι δύο ήταν 27 χρονών.

Οι διαμαρτυρίες για εβδομάδες στους δρόμους της χώρας που έγιναν μετά τη δολοφονία του ανάγκασαν τελικά σε παραίτηση τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο τον Μάρτιο και στη συνέχεια, έναν μήνα αργότερα, τον υπουργό Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ όπως και τον τότε αρχηγό της αστυνομίας Τίμπορ Γκάσπαρ.

Ωστόσο η τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού του Φίτσο παρέμεινε στην εξουσία με νέο πρωθυπουργό, τον Πέτερ Πελεγκρίνι, ο οποίος προέρχεται από το κυβερνών κόμμα Smer, του οποίου εξακολουθεί να ηγείται ο Φίτσο.

Ο Πελεγκρίνι χαιρέτισε σήμερα την είδηση για τις συλλήψεις σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για την δράση της αστυνομίας.

«Η ανάκριση και η τιμωρία των ενόχων για αυτόν τον φόνο είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής μου», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πελεγκρίνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr