Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού «TIME» ο δολοφονημένος Τζαμάλ Κασόγκι

Πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού «TIME» ο δολοφονημένος Τζαμάλ Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο εύσωμος άνδρας με τα γκρίζα γένια και την ευγενική φυσιογνωμία τόλμησε να διαφωνήσει με την κυβέρνηση της χώρας του. Είπε στον κόσμο την αλήθεια για τη βία απέναντι σε εκείνους που μιλούν. Και γι’ αυτό δολοφονήθηκε». Αυτός είναι ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο δημοσιογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε στο προξενείο της χώρας του, στην Κωνσταντινούπολη, και επιλέχθηκε από το περιοδικό «TIME» ως πρόσωπο της χρονιάς.

Κάθε λεπτομέρεια για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι προκάλεσε αίσθηση: το στιγμιότυπο από την είσοδό του στο προξενείο, στις 2 Οκτωβρίου, οι φωτογραφίες των ιδιωτικών τζετ με τα οποία ταξίδεψαν επί τούτου οι δολοφόνοι του στην Κωνσταντινούπολη, το πριόνι, με το οποίο εικάζεται ότι τεμάχισαν τη σορό του, οι αναφορές για τις τελευταίες κουβέντες του – «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Το έγκλημα από μόνο του ωστόσο, αναφέρει το «TIME», δεν είναι ο λόγος για τον οποίο κάνει πρωτοσέλιδα δύο μήνες τώρα. «Ο θάνατός του απογύμνωσε την πραγματική φύση του χαμογελαστού πρίγκιπα, την απόλυτη απουσία ηθικής στη συμμαχία Σαουδικής Αραβίας – ΗΠΑ», σχολιάζει το περιοδικό.

Τον τίτλο της προσωπικότητας της χρονιάς – εκτός από τον Κασόγκι – μοιράζονται επίσης οι εξής: «φύλακες δημοσιογράφοι»: η Φιλιππινέζα δημοσιογράφος Μαρία Ρέσα, οι δύο ρεπόρτερ του Reuters Ουά Λόουν και Κέι Σου Όου, που βρίσκονται σε φυλακή στη Μιανμάρ, καθώς και η σύνταξη της αμερικανικής τοπικής εφημερίδας Capital Gazette, πέντε μέλη της οποίας έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου στην Ανάπολη της Πολιτείας του Μέριλαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr