Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σλοβάκος επιχειρηματίας κατηγορείται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ

Σλοβάκος επιχειρηματίας κατηγορείται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορίες ότι έδωσε την εντολή για τον φόνο του ερευνητή δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ απαγγέλθηκαν σε βάρος του Σλοβάκου επιχειρηματία Μαριάν Κότσνερ, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ένας εισαγγελέας.

«Στις 8 Μαρτίου, η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Μαριάν Κ. επειδή έδωσε την εντολή για τον φόνο του ερευνητή δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ» τον Φεβρουάριο 2018, δήλωσε ο εισαγγελέας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για λόγους ασφαλείας.

«Η δημοσιογραφική δουλειά του θύματος ήταν η αιτία του φόνου.

»Ο ερευνητής βασίζει την κατηγορία του σε μια αντικειμενική απόδειξη που δεν μπορεί προς το παρόν να αποκαλυφθεί», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

«Δεν έχουμε βρει ακόμη το όπλο, όμως γνωρίζουμε, με αποδείξεις, για ποιον τύπο όπλου πρόκειται.

»Μπορώ μόνο να σας πω ότι πρόκειται για τροποποιημένο όπλο και τροποποιημένα πυρομαχικά», είπε ακόμη ο εισαγγελέας.

Ο Γιαν Κούτσιακ και η σύντροφός του, η Μαρτίνα Κουσνίροβα, σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο 2018 μέσα στο σπίτι τους.

Ο δημοσιογράφος αυτός ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει μια έκθεση για σχέσεις ανάμεσα σε Σλοβάκους πολιτικούς και την ιταλική μαφία, καθώς και για απάτες γύρω από τα ευρωπαϊκά αγροτικά ταμεία.

Ο φόνος του δημοσιογράφου και η έρευνά του, που δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό του, προκάλεσαν διαδηλώσεις σε όλη τη Σλοβακία και την παραίτηση του προηγούμενου πρωθυπουργού, του Ρόμπερτ Φίτσο.

Αντικαταστάθηκε στην πρωθυπουργία από τον Πέτερ Πελεγκρίνι.

Στα άρθρα του, ο Γιαν Κούτσιακ είχε ασχοληθεί επίσης με υποθέσεις που αγγίζουν τον Μαριάν Κότσνερ, έναν 55χρονο δισεκατομμυριούχο.

Πέρυσι είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος άλλων τεσσάρων προσώπων που εμπλέκονται στον φόνο, ανάμεσα στα οποία μια πρώην διερμηνέας του Κότσνερ.

Ο Πέτερ Μπάρντι, πρώην αρχισυντάκτης του Γιαν Κούτσιακ, είχε αποκαλύψει το 2017 πως ο Μαριάν Κότσνερ είχε τηλεφωνήσει σ’ αυτόν τον τελευταίο για να τον απειλήσει.

Ο Κότσνερ, ιδιοκτήτης πολλών εταιρειών, συνελήφθη τον Ιούνιο 2018 ως ύποπτος για απάτες. Παραμένει προφυλακισμένος, χωρίς να του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, είχε σχέσεις με μέλη του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Smer-SD, πρόεδρος του οποίου παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο.

Περίπου 30.000 άνθρωποι είχαν πραγματοποιήσει πορεία τον Φεβρουάριο στην Μπρατισλάβα και χιλιάδες άλλοι σε άλλες 36 πόλεις και χωριά της Σλοβακίας για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο της διπλής δολοφονίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr