Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύηΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ανακοίνωσε για τους απλήρωτους εργαζόμενους σε εφημερίδες ο Πέτσας

Τι ανακοίνωσε για τους απλήρωτους εργαζόμενους σε εφημερίδες ο Πέτσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στους εργαζόμενους εκχωρείται η ενίσχυση που δικαιούται μια επιχείρηση που εκδίδει εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας, εφόσον αυτή οφείλει δεδουλευμένα, επιδόματα εορτών, αδείας κλπ, με βάση υπουργική απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιου Πέτσα.

Επιδεικνύοντας στο Σώμα, το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο δημοσιεύεται η εν λόγω απόφαση, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Πέτσας, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει προηγουμένως την κυβέρνηση ότι «θέλει μπαταχτσήδες εργοδότες και απλήρωτους εργαζόμενους».

Ο κ. Πέτσας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από την Ολομέλεια «δυστυχώς για να μην ακούσει τον αντίλογο» και ανέφερε ότι ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε το φύλλο μιας καθημερινής εφημερίδας, δεν διάβασε το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο δημοσιεύεται η τροποποίηση στην υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του και στην οποία προστέθηκε το άρθρο 4Α στην ΚΥΑ που εξειδικεύει την ενίσχυση στις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Ο τίτλος της είναι «εκχώρηση της ενίσχυσης σε εργαζόμενους» και αναφέρεται σε αυτή:

«Σε περίπτωση που μια επιχείρηση έχει οφειλές-δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών, επιδόματα κλπ – προς τους εργαζόμενους, που απασχολεί κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής προκειμένου να υπαχθεί στο πρόγραμμα, υποχρεούται να εκχωρήσει το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται μέχρι του ύψος των ανωτέρω οφειλόμενων οφειλών σε αυτούς.

»Στην περίπτωση που το ποσό της ενίσχυσης, δεν επαρκεί για την κάλυψη των οφειλόμενων οφειλών, το ποσό της ενίσχυσης θα καταβληθεί αναλογικά σε όλους τους εργαζόμενους στους οποίους η επιχείρηση οφείλει».

«Με αυτό αποδεικνύεται ποιός ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και ποιός όχι» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κλείνοντας την παρέμβασή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέλιος Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει Πάσχα

Πέτσας: Οι «απείθαρχοι» φέρνουν σκληρότερες απαγορεύσεις

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα 11 εκ. ευρώ της ενημερωτικής καμπάνιας

Στέλιος Πέτσας: Φέτος δεν θα ψήσουμε αρνιά στις αυλές μας

Πολάκης: Ψεύδεται ο Πέτσας – Καλύπτει «δώρο αρπαχτή» σε κλινικάρχες

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr