Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβέβαιο το μέλλον του BBC – Ο Τζόνσον το στοχοποιεί για να σώσει την πρωθυπουργία του

Αβέβαιο το μέλλον του BBC – Ο Τζόνσον το στοχοποιεί για να σώσει την πρωθυπουργία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, Τηλεόραση,

Η κυβέρνηση Τζόνσον μιλά ξεκάθαρα για τέλος χρηματοδότησης του κρατικού σταθμού BBC από τους πολίτες.

Προσπάθεια για αποπροσανατολισμό του κόσμου από το «partygate» βλέπει η αντιπολίτευση.

Το BBC αποτελεί τον παλιότερο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό στον κόσμο αλλά και τον μεγαλύτερο, καθώς απασχολεί περισσότερους από 22.000 εργαζομένους.

Όμως, 100 χρόνια μετά την ίδρυσή του ίσως για πρώτη φορά τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας του.

Τουλάχιστον έτσι όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Οι πολύμηνες συζητήσεις των υπευθύνων του σταθμού με τη βρετανική κυβέρνηση φαίνεται πως δεν είχαν και την καλύτερη κατάληξη, με την υπουργό Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, να κάνει λόγο για πάγωμα και αργότερα πλήρη άρση της πληρωμής του BBC από τους Βρετανούς πολίτες.

Η Βρετανίδα υπουργός δήλωσε ότι «οι μέρες που οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι απειλούνταν με ποινές φυλάκισης και οι δικαστικοί υπάλληλοι χτυπούσαν τις πόρτες τελείωσαν», ενώ μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «η επόμενη ανακοίνωση για το τέλος αδείας του BBC θα είναι και η τελευταία καθώς ήρθε η ώρα να συζητήσουμε νέους τρόπους χρηματοδότησης και πώλησης του σπουδαίου αυτού βρετανικού οργανισμού».

Τι ισχύει με τη λειτουργία και χρηματοδότηση του BBC

Αρχικά, το BBC λειτουργεί βάσει βασιλικού διατάγματος, το οποίο καθορίζει τον σκοπό λειτουργίας του σταθμού και τη χρηματοδότηση, λειτουργώντας ουσιαστικά ως συνταγματική βάση για το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

Βάσει αυτής της διάταξης, είναι σίγουρα εγγυημένη η πληρωμή τέλους -από τους Βρετανούς πολίτες προς το BBC- μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2027.

Όμως, το ύψος της ετήσιας πληρωμής του σταθμού καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και αυξάνεται ανάλογα με τον πληθωρισμό, καλύπτοντας έτσι όλες τις υπηρεσίες του σταθμού, όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα, podcasts και εφαρμογές.

Τώρα λοιπόν, η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για πάγωμα του τέλους στο BBC για δύο χρόνια στο ύψος των 159 λίρες ετησίως -και όχι την αύξησή του όπως θα προβλεπόταν λόγω του πληθωρισμού- προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο λαμβάνεται λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στοχοποίηση του BBC για να σώσει ο Τζόνσον την πρωθυπουργία του»

Για πολλά βρετανικά μέσα και αντιπολίτευση πιστεύεται ότι οι εξαγγελίες και η στοχοποίηση του δημόσιου καναλιού, γίνονται σε μια προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να μεταφέρει τη συζήτηση και να «πετάξει» ουσιαστικά τα σκάνδαλα των πάρτι από πάνω του.

Η τομεάρχης πολιτισμού του Εργατικού Κόμματος, Λούσι Πάουελ κατηγόρησε μάλιστα Τζόνσον και Ντόρις ότι «είναι διαβολικά αποφασισμένοι να επιτεθούν στο σπουδαίο βρετανικό ίδρυμα επειδή δεν τους αρέσει η δημοσιογραφία του».

«Κάτω τα χέρια από το BBC» προειδοποίησε το κόμμα των Φιλελευθέρων, ενώ έκανε λόγο για «απερίσκεπτη ιδεολογική σταυροφορία» που πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση.

Το BBC υπολογίζεται ότι λαμβάνει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως από το τέλος αδείας και έστω το πάγωμα της πληρωμής θα σήμαινε την απώλεια πολλών εκατομμυρίων το χρόνο και σίγουρα το «ξήλωμα» πολλών υπηρεσιών του δημόσιου σταθμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Μέγκαν Μάρκλ: Δηλώνει θύμα bullying κατά τη διάρκεια των δύο εγκυμοσύνων της

Πρώην στριπτιζέζ απειλεί ότι θα βγάλει στο Onlyfans γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr