Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλει τον Κούγια για εκφοβισμό δημοσιογράφων – Τι απαντά ο δικηγόρος

ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλει τον Κούγια για εκφοβισμό δημοσιογράφων – Τι απαντά ο δικηγόρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει την πρακτική του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να επιτίθεται σε δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, συνοδευόμενους από απειλές και αγωγές, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

Και συνεχίζει:

Τελευταία θύματα της απαράδεκτης αυτής πρακτικής οι δημοσιογραφικές ομάδες του «MEGA» και του «STAR» που ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών της Πάτρας.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος δικηγόρος είχε υποβάλει αγωγές κατά δημοσιογράφων, τις οποίες είχε καταγγείλει και πάλι το Δ.Σ.

Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εκφοβιστικών αγωγών.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, πάντα με αυστηρή προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.

Επειδή η πρακτική του συγκεκριμένου δικηγόρου δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή επ’ άπειρο, η ΕΣΗΕΑ θα θέσει επισήμως το θέμα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ως συναρμόδιο θεσμικό φορέα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.

Στην καταγγελία της ΕΣΗΕΑ απάντησε επιθετικά ο κ. Κούγιας αναφέροντας:

Αντί το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κάνει ανακοινώσεις συντεχνιακού επιπέδου, που προσβάλουν την ιστορία της και τον εθνικό της ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσει επιτέλους το πειθαρχικό της όργανο, να καλέσει σε απολογία και να διαγράψει όλες αυτές τις τηλεδίκες και όλους αυτούς τους τηλεδικαστές με ελλιπείς γνώσεις, που έχουν μετατρέψει όλα τα πρωινάδικα, τα μεσημερινάδικα και τα απογευματινάδικα, σε λαϊκά δικαστήρια και έχουν καταστρέψει, μέσα από χαμηλότατου επιπέδου τηλεδίκες, ξεχωριστούς και διακεκριμένους Έλληνες πολίτες και αθώους φτωχούς ανθρώπους, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν και να αποκτούν ονοματεπώνυμο αδίστακτοι και ανήθικοι δήθεν δημοσιογράφοι, οι οποίοι δρουν ασύδοτα, καθημερινά, χωρίς κανείς να τους ελέγχει.

Θέλω να τους δηλώσω ότι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός δικηγόρου σαν και εμένα, που έχω επιλεγεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους επί σχεδόν 50 χρόνια, να υπερασπιστώ τα δικαιώματα τους και που η επαγγελματική μου καταξίωση δεν οφείλεται σε καμία κομματική ταυτότητα και σε κανένα μπάρμπα από την Κορώνη.

Αντί να κάνουν ανακοινώσεις εις βάρος μου και να απειλούν με καταγγελίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κάλο θα ήταν να θυμηθούν πόσες δεκάδες συνάδελφοί τους επέλεξαν εμένα να υπερασπιστώ τα δικαιώματά τους, όταν το σύστημα τους σύνθλιβε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Ο Μαυρομμάτης και η σύζυγός του υποβλήθηκαν σε τραχειοστομία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Καλαποθαράκος

Ο Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές – Τον ανακοίνωσε η Μάγδα Τσέγκου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr