Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 12 το μεσημέρι η δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή

Στις 12 το μεσημέρι η δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι διεξάγεται στη Βουλή η δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, ύστερα και από την πρόταση των τεσσάρων σημείων που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν κάποιος βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία, που διεξήχθη στις 17 Δεκεμβρίου, 160 βουλευτές υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα και 135 δήλωσαν «παρών», ενώ συνολικά συμμετείχαν 295 βουλευτές και απουσίασαν πέντε.

Από τους βουλευτές που είχαν ψηφίσει «παρών» κατά την πρώτη ψηφοφορία, οι Β. Οικονόμου, Γ. Κουράκος και Μ. Ιατρίδη δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα κατά τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας και ότι η χώρα βαδίζει προς εκλογές.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ανέφερε πως ο «ελιγμός» του κ. Σαμαρά «αφορά τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται, προφανώς, κι όχι τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν σαφές ότι οι κεντρικές επιλογές μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη λαϊκή βούληση».

Ο μόνος τρόπος για να βγει ο μαγικός αριθμός των 180, υποστήριξε ο κ. Παππάς, είναι οι βουλευτές να ψηφίσουν αντίθετα από τις συλλογικά διαμορφωμένες αποφάσεις των κομμάτων τους.

Την καταψήφιση τέλος της κυβερνητικής πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόσο στην σημερινή, όσο και στην τρίτη ψηφοφορία, αποφάσισαν ομόφωνα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατά τη χθεσινή πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...