Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταύρος Δήμας: “Δεν πρόκειται να δεχθώ τις ψήφους της Χρυσής Αυγής”

Σταύρος Δήμας: “Δεν πρόκειται να δεχθώ τις ψήφους της Χρυσής Αυγής”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής».

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τα σενάρια για το ενδεχόμενο υπερψήφισής του από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας, σχολίασε λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στα ίδια σενάρια περί στήριξης του Σταύρου Δήμα από τη Χρυσή Αυγή είχαν αναφερθεί νωρίτερα και οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης, κινούμενοι στο ίδιο μήκος κύματος.

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Μπακογιάννη.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία -σε περίπτωση που η υποψηφιότητά του στηριχθεί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής- είχε γνωστοποιήσει το πρωί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Μega, ξεκαθάρισε ότι αρνείται να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. «Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση πως οι βουλευτές της θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι τα σχετικά σενάρια «ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Δήμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Δεν δέχεται να βγει πρόεδρος ο Σταύρος Δήμας με ψήφο της Χ.Α., αλλά μόνο με τους αποστάτες των κομμάτων, και τον Μπούκουρα. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...