Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δριμεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις τους για την Ουκρανία

Δριμεία επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις τους για την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ουκρανία, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που “Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ

“Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η “Χρυσή Αυγή” ισχυριζόντουσαν ότι η Kυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και έλαβαν άμεση και αποστομωτική απάντηση απο την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας

Χθες που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε τον Ελληνισμό της Μαριούπολης για να μεταφέρει την στήριξη και την μέριμνα όχι μόνο τη Κυβέρνησης αλλά όλου του Ελληνικού λαού, τα ίδια κόμματα διαμαρτύρονται γιατί ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται την Ουκρανία!

Με την ίδια άνεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήθελαν πιο ενεργή παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας στην ουκρανική κρίση – χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς συσχετισμοί – μόλις ο κ.Βενιζέλος πήγε στο Κίεβο με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και για την οικονομική στήριξη της χώρας και για την κρίση με την Ρωσία, εκφράζουν την αντίθεσή τους!

Θέλουν η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί απο το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο! Κάτι που φυσικά δεν λέει ούτε η Ρωσία που μετέχει στις σχετικές διεθνείς επαφές.

Αυτή είναι η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα.

Η δική μας αντίληψη είναι τελείως διαφορετική και επιτρέπει στην Ελλάδα να μετέχει αξιόπιστα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι, θωρακίζοντας τα εθνικά συμφέροντα.

Αν είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και την στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...