Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Θα συνεργαστώ και με Παπανδρέου αν μπει στη Βουλή

Σαμαράς: Θα συνεργαστώ και με Παπανδρέου αν  μπει στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θα συνεργαστώ και με τον Γιώργο Παπανδρέου αν μπει στη Βουλή, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Στη βάση αυτή, η πρόσκλησή του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον ο τελευταίος βρίσκεται στην επόμενη Βουλή .

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα σημάνει τέλος του Μνημονίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη και δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, εκτιμώντας ότι θα «μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα».

Απορρίπτει επίσης κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

Τέλος διευκρινίζει ότι φιλοδοξία του είναι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, που προϋποθέτει μεγάλες τομές στο κράτος , που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συγχωνεύσεις υπουργείων και υπηρεσιών, αλλαγή διάρθρωσης του κυβερνητικού έργου.

Σε άρθρο του στην Εφημερίδα “Αγορά”, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους”.

Σημειώνει “μειώσαμε το ‘χαράτσι’ 15% το 2013 για όλους . Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ ότι το 2012. Και οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ΄ ότι την προηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!”. Συνεχίζει λέγοντας πως ” Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα”.

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που εινια σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια λέει ο κ Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Κασσελάκης για Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση

Σαμαράς: «”Ομοφοβικός” κι ο Ράμφος;» – «Δεν είναι “μεταρρύθμιση” η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...