Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόντι: «Η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Πρόντι:  «Η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα άρθρο καταπέλτη κατά της Γερμανικής πολιτικής, του Ρομάνο Πρόντι, πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, με τίτλο «η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ», δημοσιεύει την Κυριακή η ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο.

Ο κ. Πρόντι επί της ουσίας καλεί την Γερμανία να γίνει πιο διαλλακτική με την Ελλάδα , επισημαίνοντας ότι «Η εξεύρεση συμβιβασμού μοιάζει απόλυτα αναγκαία όσο και δύσκολη, παρά το ότι η Γερμανία θα έπρεπε να έχει απόλυτη επίγνωση των ζημιών που, κατά την διάρκεια της Ιστορίας, προκλήθηκαν από μία πολιτική η οποία έβαλε ασήκωτα βάρη πάνω στους ώμους των πολιτών των χωρών με μεγάλα χρέη».

Ο Ρομάνο Πρόντι, εύχεται να μην υπάρξει «μακρά παράλυση» στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζει ότι μέσα στο 2015 θα στηθούν οι κάλπες και στην Ισπανία «όπου ενισχύεται, βαθμιαία, ένα κόμμα, το Podemos, το οποίο, έστω και με κάποιες σαφείς διαφορές, γεννήθηκε από τις ίδιες ανάγκες που έδωσαν ζωή στον ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει:

«Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εκλογές, στην μικρή Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για την μεγάλη Ευρώπη. Ας ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσει και η μεγάλη Γερμανία».

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός κάνει μια επίσης βαθιά ανάλυση της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα στις επικείμενες ελληνικές εθνικές εκλογές «εξαιτίας της βαθύτατης και παρατεταμένης κρίσης της χώρας».

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ,ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα με προοδευτικό έως επαναστατικό περιεχόμενο για την εσωτερική αλλά και την εξωτερική πολιτική που δίνει έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας, στις κοινωνικές δαπάνες και στην ανακατανομή του εισοδήματος.

Εξ αιτίας, όμως, της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ , «υπέστη κάποιες περιορισμένες αλλαγές, αλλά στην ουσία του διατηρήθηκε ως είχε», σημειώνει ο Ρομάνο Πρόντι.

Ωστόσο κατά τον κ. Πρόντι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «τούμπα στον αέρα» σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, κυρίως στο σκέλος που αφορά την ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, πιθανότητα που με τον καιρό εγκαταλείφθηκε οριστικά.

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, φτάνοντας όλο και πιο κοντά στην ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, συνειδητοποιεί ότι δύσκολα θα μπορέσει να κυβερνήσει αυτοδύναμα και ότι θα πρέπει να διαχειριστεί μια συμμαχία με πιο μετριοπαθείς δυνάμεις».

«Η αναθεώρηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα ενός υποχρεωτικού ρεαλισμού», εκτιμά ο Ιταλός κεντρώος πολιτικός, ο οποίος γράφει, παράλληλα, ότι «στο τέλος αυτής της δύσκολης πορείας, ο Τσίπρας παραλληλίζεται, από έναν αριθμό παρατηρητών, με τον πρώην βραζιλιάνο πρόεδρο Λούλα, ο οποίος ξεκίνησε ως επαναστάτης και στην συνέχεια εφάρμοσε μια πολιτική ισχυρών αλλά ρεαλιστικών μεταρρυθμίσεων, για την Βραζιλία. Μια χώρα η οποία, σε ότι αφορά τις κοινωνικές ανισότητες, δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα».

«Η εξεύρεση συμβιβασμού μοιάζει απόλυτα αναγκαία όσο και δύσκολη, παρά το ότι η Γερμανία θα έπρεπε να έχει απόλυτη επίγνωση των ζημιών που, κατά την διάρκεια της Ιστορίας, προκλήθηκαν από μία πολιτική η οποία έβαλε ασήκωτα βάρη πάνω στους ώμους των πολιτών των χωρών με μεγάλα χρέη», σημειώνεται στο άρθρο αυτό γνώμης που δημοσιεύει η Ιλ Μεσσατζέρο.

Ο Ρομάνο Πρόντι, τέλος, εύχεται να μην υπάρξει «μακρά παράλυση» στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζει ότι μέσα στο 2015 θα στηθούν οι κάλπες και στην Ισπανία «όπου ενισχύεται, βαθμιαία, ένα κόμμα, το Podemos, το οποίο, έστω και με κάποιες σαφείς διαφορές, γεννήθηκε από τις ίδιες ανάγκες που έδωσαν ζωή στον ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει:

«Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εκλογές, στην μικρή Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για την μεγάλη Ευρώπη. Ας ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσει και η μεγάλη Γερμανία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...