Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πετράκος στο Sputnik: Τεράστια ευκαιρία αναβάθμισης της γεωπολιτικής της Ελλάδας

Πετράκος στο Sputnik: Τεράστια ευκαιρία αναβάθμισης της γεωπολιτικής της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τεράστια ευκαιρία αναβάθμισης της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας από την κατασκευή ρωσικού αγωγού που θα περνά και από την Ελλάδα βλέπει ο Θανάσης Πετράκος, μέχρι πρότινος τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στο διεθνές ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik, που ζήτησε δήλωση από τον υποψήφιο Βουλευτή Μεσσηνίας.

Η δήλωση ζητήθηκε μετά την απόφαση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2014 να προχωρήσει –μετά την ακύρωση κατασκευής του South Stream- να κατασκευάσει υποθαλάσσιο αγωγό στη Μαύρη θάλασσα που θα περνά από την Τουρκία για να τροφοδοτείται η Ευρώπη με ρωσικό φυσικό αέριο.

Το Sputnik αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το πρώην μέλος της Βουλής των Ελλήνων και υποψήφιος στις εκλογές στις 25/1/2015 Αθανάσιος Πετράκος δήλωσε στο Σπούτνικ: «Ότι η απόφαση δημιουργεί «μια νέα γεωπολιτική κατάσταση. Τα 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, που θα συσσωρεύονται στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδα», τόνισε αρχικά ο κ. Πετράκος».

Ο κ. Πετράκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος της ενεργειακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την 25 Ιανουαρίου (βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα) θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Ελλάδας και είναι έτοιμη να συζητήσει το διαχωρισμό του κόμβου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδα”.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, με τη δημιουργία του διπλού κόμβου, η Ελλάδα θα καταστεί σημαντικός παράγοντας στην τροφοδοσία της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο.

Το Sputnik φιλοξένησε και δήλωση του μέλους του Συμβουλίου του Ελληνικού-Ρωσίας Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Βελάνη ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η απόφαση της Ρωσίας να αλλάξει τη διαδρομή του φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας ακούγεται απολύτως δικαιολογημένη. Η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται «όμηρος» των ανόητων και παράλογων πολιτικών της ΕΕ».

Καταλήγοντας το Sputnik τονίζει: «η Ελλάδα θα διενεργήσει πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου αφού το κοινοβούλιο της χώρας απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο στον τρίτο και τελευταίο γύρο της ψηφοφορίας στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και στη συνέχεια διαλύθηκε. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο πιθανό να κερδίσει την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...