Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Σαμαράς «αγάπησε» τον Αβραμόπουλο

Γιατί ο Σαμαράς «αγάπησε» τον Αβραμόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως αναφέρουν στο tribune.gr στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, όταν ερωτάται σχετικά με την πληροφορία που έχει προκύψει εδώ και ημέρες για την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, υπερθεματίζει της επιλογής.

Μάλιστα συνομιλητές του Αντώνη σαμαρά, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ , έχει ήδη αποφασίσει αν τελικά προταθεί ο Δ. Αβραμόπουλος να αποσύρει χωρίς δεύτερη σκέψη την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, με την αιτιολογία ότι δεν πρέπει να βρεθούν «αντίπαλοι» δυο στελέχη της παράταξης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να διαμηνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε αυτή την επιλογή, καθώς δεν μπορούσε να βρει υποψηφιότητα από την Αριστερά με υψηλό κύρος και γενική αποδοχή.

Μάλιστα, σε επικοινωνία που υπήρξε πριν από μερικές ημέρες μεταξύ Αβραμόπουλου-Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να παρότρυνε τον Έλληνα Επίτροπο να αποδεχτεί χωρίς άλλα σκέψη την τιμητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι κακές νεοδημοκρατικές γλώσσες πάντως, λένε ότι ο Σαμαράς με τον τρόπο αυτό «ξεφορτώνεται» έναν από τους πλέον επικίνδυνους δελφίνους για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, όταν θα ανοίξουν οι διαδικασίες για συνέδριο και προφανώς θα τεθεί και ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν τουλάχιστον ο Α. Σαμαράς αισθάνεται ανακουφισμένος, καθώς δεν διαφαίνεται πρόθεση του φυσικού ηγέτη της παράταξης του Κώστα Καραμανλή να θέσει θέμα ηγεσίας στην Νέα Δημοκρατία, πράγμα που οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε και κατά την συνάντηση του μετά τις χαμένες εκλογές στην έταιρη δελφίνο Ντόρα Μπακογιάννη.

Έτσι με την ενδεχόμενη μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πονοκέφαλος του Αντώνη Σαμαρά, μειώνεται.

Στελέχη της παράταξης , πάντως, ισχυρίζονται ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν αποτελεί νίκη της ΝΔ στα σημεία, αλλά κυρίως ικανοποιεί τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει στη θέση του Επιτρόπου της ΕΕ που κατέχει ο κ. Αβραμόπουλος, ένα δικό του αριστερό στέλεχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...