Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ντροπή της Ευρώπης, Φρανσουά Ολάντ, δίνει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση

Η ντροπή της Ευρώπης, Φρανσουά Ολάντ, δίνει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να εργαστεί μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και «να βρει μία ισορροπία μεταξύ του χρέους και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», κάλεσε την Πέμπτη η ντροπή της Ευρώπης Φρανσουά Ολάντ την ελληνική κυβέρνηση, μία ημέρα έπειτα από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που παραδέχτηκε ότι έδωσε όπλα σε ισλαμιστές στη Συρία (για να μην ξεχνιόμαστε περί τίνος πρόκειται), επισήμανε πως η λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι «η Γαλλία μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα», αναφέροντας παράλληλα πως έχει ήδη προσκαλέσει τον τέως Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι.

Στη συνέχεια ο κ. Ολάντ έσπευσε να υποστηρίξει πως δεν είναι ο πρώτος που υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν θέλει να είναι και ο τελευταίος, ενώ συμβούλευσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Ανγκελα Μέρκελ και -όπως τόνισε- «εκείνη θα τον δεχθεί».

Όσον αφορά στην απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε πως θέτει τα κράτη προ των ευθυνών τους, «ωθώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση όσον αφορά στην ελληνική κρίση και στην Αθήνα να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Επίσης, είπε ότι από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, ούτε μια χώρα στην ΕΕ δεν ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η Γαλλία είναι ικανή να ενώσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από το να ταπεινώσουμε τους Έλληνες», σημείωσε ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός εξέφρασε την αντίθεσή του στη λιτότητα και την επιθυμία του να παραμείνει στην ζωή του ευρώ. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να σεβαστεί και τις δεσμεύσεις σε ότι αφορά το χρέος της. Η απόφαση της ΕΚT οδηγεί Έλληνες και Ευρωπαίους γύρω από ένα τραπέζι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...