ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παιχνίδια με το πόθεν έσχες των βουλευτών καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με το πόθεν έσχες των βουλευτών καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τροπολογία, που προβλέπει αλλαγές στον αναδρομικό έλεγχο περιουσιακής κατάστασης δημοσίων προσώπων, η οποία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και την υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης και του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε «απαράδεκτη μεθόδευση, και μαγειρέματα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης», ενώ ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, τονίζοντας ότι έγινε αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση ή ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη η τροπολογία επιφέρει τρεις ουσιαστικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο: μεταθέτει για ακόμα έναν χρόνο την προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου, καταργεί τη ρύθμιση για έλεγχο δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού και ελαφραίνει τις συνέπειες και τις ποινικές και τις χρηματικές, για όσους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θεωρηθούν ανακριβείς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει προτείνει, τα όποια λειτουργικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην εφαρμογή του νόμου 4065/2012 για τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974 και μέχρι σήμερα των δημοσίων προσώπων, θα πρέπει πρώτα να συζητηθούν στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής και στη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με απαράδεκτη μεθόδευση επιχειρείται να επιβάλουν αυτό που θέλουν, προχωρώντας σε ουσιώδεις αλλαγές, όπως αυτή για το σβήσιμο ποινικών ευθυνών», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνταγματική Αναθεώρηση: «Ναι» μόνο από τη ΝΔ στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά και με «γαλάζιες» απώλειες

Η Δούρου μίλησε τηλεφωνικά με τον Κοτζιά: «Να αποτραπεί μία ακόμα, καταστροφική για τη χώρα, θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποφάσισε η Βουλή

Ο Φάμελλος ανεξαρτοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κόκκαλης παραιτήθηκε από βουλευτής

Η Ρένα Δούρου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...