Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον μνημονιακό Ραχόι της Ισπανίας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον μνημονιακό Ραχόι της Ισπανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι, ΣΥΡΙΖΑ,

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτω σώματος του ισπανικού κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συζήτησης για την Κατάσταση του Έθνους.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης τόνισε ότι η τακτική του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου στην Ελλάδα είναι παράδειγμα για το τι δεν πρέπει να κάνει κανείς όταν θέλει να αλλάξει την Ευρώπη.

«Έγιναν τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup και τους επισημάνθηκε (σ.σ. στην ελληνική κυβέρνηση) ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι ήθελαν αρχικώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δηλώσει ανοικτά ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα», τόνισε ο κ. Ραχόι.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας έκανε λόγο για προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα, κατά την οποία δεν ειπώθηκε η αλήθεια.

«Το απαράδεκτο ήταν ότι δόθηκε το μήνυμα στον ελληνικό λαό πως, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε πλέον πρόγραμμα διάσωσης. Εκείνο το οποίο ισχυρίστηκαν, ότι δηλαδή θα άλλαζαν τους κανόνες, ήταν άνευ νοήματος, ήταν άδικο, δεν λειτουργείς έτσι σε μια ενωμένη Ευρώπη», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι και ο ίδιος αναγκάστηκε να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα από τον κεντροαριστερό προκάτοχό του, Χοσέ Λουΐς Θαπατέρο, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ισπανίας, ενώ υπενθύμισε ότι τα σχεδόν 7 δισ. ευρώ τα οποία έχει δανείσει η Ισπανία στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων στήριξης «δεν θα αρχίσουν να αποπληρώνονται ουσιαστικά πριν περάσουν τουλάχιστον 30 χρόνια».

Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα είμαστε εδώ γι’ αυτήν, ωστόσο πρέπει να ζητούμε την εφαρμογή των συμφωνιών, κατέληξε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...