Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κερδίζει χρόνο η Ελλάδα – Αποφάσεις στο Eurogroup της 24ης Απριλίου

Κερδίζει χρόνο η Ελλάδα – Αποφάσεις στο Eurogroup της 24ης Απριλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να μην πληρωθούν στο ακέραιο οι υποχρεώσεις της χώρας μας στις 9 Απριλίου, διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί παράγοντας και προαναγγέλλουν ότι οι αποφάσεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση θα ληφθούν στο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

Η νεότερη αποτίμηση, για τα στοιχεία της οποίας ενημερώθηκε ήδη από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας δείχνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του Απριλίου και έτσι κερδίζει επιπλέον χρόνο για να διαπραγματευτεί τουλάχιστον ως το τέλος Απριλίου.

Ήδη , τόσο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας με δηλώσεις τους , κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχει ζήτημα ούτε για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ, ούτε για την καταβολή μισθών και συντάξεων .

Με αυτόν τον τρόπο εμμέσως πλην σαφώς άφησαν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει μετ επιτάσεως τουλάχιστον ένα έκτακτο Eurogroup, αμέσως μετά τις συνεδριάσεις του Euroworking group στις 8 και 9 Απριλίου, ώστε να ληφθούν αμέσως αποφάσεις για την εκταμίευση.

Σε ότι αφορά πάντως τη διαπραγματευτική τακτική, η κυβέρνηση δίνει την εικόνα ότι επιμένει στις κόκκινες γραμμές της και ότι εξακολουθεί να έχει την πεποίθηση, πως θα επιτύχει μια συμφωνία χωρίς να χρειαστεί να υποχωρήσει από αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν ενδεικτικές οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτης, ο οποίος κάλεσε με συνέντευξη του στον Real fm τους εταίρους να αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους».

Ο υπουργός εργασίας πάντως είπε ότι δεν θεωρεί πιθανό «το σενάριο της ρήξης», και πρόσθεσε πως αν προκύψει «θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δείπνο στην Καστέλλα Κασσελάκη-Κοτζιά: Επίκειται συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Πολάκης κατά Σταθάκη: «Ο Γιώργος είναι πονηρός»

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»

Δ. Αυγέρη: Κάποιοι ετοιμάζουν ήδη κόμμα – Πώς να μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...