Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από Σόιμπλε – Φοβάται Grexit, μας σπρώχνει σε Κίνα και Ρωσία

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από Σόιμπλε – Φοβάται Grexit, μας σπρώχνει σε Κίνα και Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σ ένα σκληρό παιχνίδι πόκερ , που επικρατούν οι μπλόφες και τα τεχνάσματα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και «θεσμών», την εκπροσώπηση των οποίων έχει αναλάβει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μια διαπραγμάτευση που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει προσπάθεια να βρεθεί λύση μεταξύ δυο φίλων ή έστω συνεταίρων,αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «εταίρων» και δανειστών γίνεται σε ψυχροπολεμικό κλίμα και με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με ψέματα και μπλόφες, με παλινωδίες και ερειστικές πρακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό και σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, που έχει αναλάβει και μάλιστα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση όπως δείχνει η δημόσια εικόνα του, να ηγηθεί της προσπάθειας των «εταίρων» να στριμώξουν την Ελλάδα , συνέχισε να θολώνει τα νερά για την στάση που θα τηρήσουν οι Ευρωπαίοι.

Ο κ. Σόιμπλε, δίνοντας μια στο καρφί και μια στο πέταλο, δήλωσε σήμερα κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings , ότι «δεν είπαμε ποτέ ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το 100% των μεταρρυθμίσεων» , για να πάρει η Ελλάδα τις δόσεις του δανείου που της χρωστάνε οι «θεσμοί».

Μάλιστα, αλλάζοντας ρότα στην επιθετική του πολιτική, δήλωσε , ακόμη ότι η Ευρώπη δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να χάσει ένα κράτος-μέλος της.

Ωστόσο, μπερδεύοντας και πάλι τα πράγματα, ανέφερε ότι αν η Ελλάδα βρει χρήματα στο Πεκίνο ή τη Μόσχα να τα πάρει!

Αμέσως μόλις οι τρεις Θεσμοί διαπιστώσουν κάποια πρόοδο σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα, θα δώσουμε το «οκ» για να εκταμιευτούν τα χρήματα, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα πρέπει να φέρει αποτέλεσμα αν θέλει εκταμίευση, όχι 100% αλλά τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Ποτέ δεν ζητήσαμε από την Ελλάδα να ολοκληρώσει το 100% όσων ζητούνται», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη είναι αρκετά ισχυρή να χάσει ένα κράτος-μέλος, η απάντηση του κυρίου Σόιμπλε ήταν «όχι».

Ωστόσο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε , απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση: «Αν βρείτε κάποιον στο Πεκίνο, στη Μόσχα κλπ, που θέλει να σας δανείσει χρήματα, εμείς είμαστε οκ, πάρτε τα».

Ο κ. Σόιμπλε, επανέλαβε πολλάκις τη θέση του πως αν η Ελλάδα δεν θέλει τα χρήματα, κανείς δεν θα την αναγκάσει να τα πάρει, ενώ είπε ακόμα πως είναι πολλές φορές που, απευθυνόμενος στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έχει τονίσει ότι δεν πρέπει να «παίζουν» με τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...