Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι “κούφιες” απειλές του Γάλλου υπ. Οικονομικών προς την Ελλάδα και οι τζιχαντιστές

Οι “κούφιες” απειλές του Γάλλου υπ. Οικονομικών προς την Ελλάδα και οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια κούφια “απειλή” προς την Ελλάδα εκτόξευσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Είπε ότι είναι η Ελλάδα και όχι η Ευρώπη αυτή η οποία θα πληγεί από τα προβλήματα που δημιουργούν τα οικονομικά προβλήματα στην Αθήνα διότι η Ευρώπη έχει οικοδομήσει μηχανισμούς για να προστατευθεί.

“Εάν συμβεί κάτι επιζήμιο, αυτό θα είναι σοβαρό για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, όχι για τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης. Δεν βρισκόμαστε καθόλου στην ίδια κατάσταση που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Σαπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

“Μάθαμε να οικοδομούμε τείχη για να προστατευόμαστε, για να προστατεύουμε το τραπεζικό σύστημα, για να προστατεύουμε άλλες χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ευάλωτες, εάν κάτι συμβεί στην Ελλάδα. Επομένως η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή. Η Ευρώπη έχει προφυλαχθεί από τις ενδεχόμενες αναταράξεις. Ο κίνδυνος αφορά την Ελλάδα”.

“Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες της χώρες (…) στην Ευρωζώνη”, συνέχισε ο Σαπέν. “Η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει μόνο ένα μνημόνιο, έχει υπογράψει συνθήκες, έχει υπογράψει δεσμεύσεις. Αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν”, κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να “ξορκίσει” το ντόμινο που θα ακολουθήσει από μια οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας με δηλώσεις του αέρα. Εάν είναι τα πράγματα όπως τα λέει γιατί άραγε δεν μας ξεφορτώνονται; Από “φιλελληνισμό” μας κρατάνε;

Αλλά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να ήταν διπλά προσεκτικός όταν προσπαθεί να φοβίσει την Ελλάδα κυρίως για γεωπολιτικούς λόγους.

Δεν είναι η Αθήνα εκείνη η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που οι τζιχαντιστές “παίζουν πόλεμο” και αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς. Το Παρίσι είναι. Δεν είναι οι πόλεις της Ελλάδας στις οποίες μοναχόλυκοι εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος, καβαλάνε ένα αυτοκίνητο και όποιον πάρει ο Χάρος. Οι γαλλικές πόλεις είναι.

Πράγματι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει αναλογιστεί τις συνέπειες για την ήδη βαλλόμενη από τους τζιχαντιστές χώρα του από μια πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας;

Και αυτά τα κενά λόγια περί “τειχών προστασίας του τραπεζικού συστήματος” ας τα αφήσει στην άκρη. Εάν η Ελλάδα πέσει η Γαλλία θα γίνει Συρία! Αυτό να θυμάται ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...