Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Με εντολή Τρόικας πήραν τα αποθεματικά των ΟΤΑ” – Ελ. Τύπος και Ριζοσπάστης

“Με εντολή Τρόικας πήραν τα αποθεματικά των ΟΤΑ” – Ελ. Τύπος και Ριζοσπάστης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Ριζοσπάστης. Η εφημερίδα γράφει ότι “η αρπαγή των αποθεματικών από τους ΟΤΑ και τους δημόσιους φορείς αποτελούσε πάγιο αίτημα της Τρόικας”.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ότι:

«Πάγιο αίτημα των θεσμών» (τρόικας) αποτελεί και το ζήτημα της αρπαγής των αποθεματικών από τους ΟΤΑ και τους δημόσιους φορείς, όπως αποκάλυψε χτες υψηλόβαθμος παράγοντας της Ευρωζώνης, «αίτημα» που έσπευσε να ικανοποιήσει η συγκυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Απόφαση που συναντά τις αντιδράσεις σωματείων, φορέων του λαϊκού κινήματος, αλλά και τοπικών διοικήσεων. Την αντίθεσή τους στην απόφαση εξέφρασαν οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι.

rizospastis

Το ίδιο θέμα με τον Ριζοσπάστη έχει και ο Ελεύθερος Τύπος, με τίτλο “Με εντολή τρόικας το ‘σκούπισμα’ των καταθέσεων”

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, χρειάστηκε να κυλήσουν σχεδόν 90 ημερολογιακές ημέρες για να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την πλέον κραυγαλέα της κυβίστηση, λαμβάνοντας το πρώτο θετικό σχόλιο των εταίρων.

Εν μέσω σάλου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά διαθεσίμων όλων των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποκαλύπτεται πως η κίνηση του κυβερνητικού επιτελείου έγινε με τις… ευλογίες των Βρυξελλών.

eleutheros_typos

Η έκφραση ικανοποίησης αξιωματούχου της ευρωζώνης, ο οποίος ανέφερε ότι η υλοποίηση της απόφασης μεταφοράς των διαθεσίμων αποτελούσε πάγιο αίτημα των θεσμών, είναι το πρώτο βήμα για να αρθεί το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση.

Με την Αθήνα να βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη όσον αφορά στην κατάσταση των δημοσιονομικών, το Μέγαρο Μαξίμου έσπασε τον… κουμπαρά του Δημοσίου, αποδεχόμενο, ουσιαστικά, συστάσεις των δανειστών.

Με τον τρόπο αυτόν, έκανε ένα βήμα πίσω στη μέχρι πρότινος σκληρή γραμμή απέναντί τους, δείχνοντας πως είναι διατεθειμένο να θέσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα στο τραπέζι των συζητήσεων (ακόμα και κάποια από αυτά που έχουν οριστεί ως κόκκινες γραμμές) ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι να υπάρξει εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων. Κυβερνητικοί παράγοντες διαμηνύουν πως η 24η Απριλίου δεν αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για το Μαξίμου, με τα βλέμματα να συγκεντρώνονται πλέον στο κρίσιμο Eurogroup της 11ης Μαΐου, από το οποίο προσδοκάται να βγει… λευκός καπνός.

Προς την κατεύθυνση άρσης του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών κινείται και η αυριανή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Το δεύτερο μέσα σε διάστημα ενός μηνός κατ’ ιδίαν τετ α τετ των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής (έχει ως αντικείμενο το μεταναστευτικό ζήτημα) και θα έχει στόχο να αμβλυνθούν οι πολιτικές διαφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα σημειώσει στην κ. Μέρκελ πως οι διαφωνίες δεν είναι τεχνοκρατικής φύσεως.

Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος η πορεία των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων, αλλά και οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν για να υπάρξει δυνατότητα αποδέσμευσης χρηματοδότησης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...