Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τσάμπα θαύμα” οι τρέλες Μιχελογιαννάκη – Το AIDS δεν μεταδίδεται με σάλιο!

“Τσάμπα θαύμα” οι τρέλες Μιχελογιαννάκη – Το AIDS δεν μεταδίδεται με σάλιο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστολή προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη έστειλαν οι τρεις οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα HIV/AIDS στην Ελλάδα -ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και η «PRAKSIS»-, με αφορμή τις δηλώσεις του πολιτικού και γιατρού στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, καλώντας τον να αναλογιστεί τις αρνητικές συνέπειες των λόγων του στη ζωή των ασθενών.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε μεταξύ άλλων:

(Αναφερόμενος σε καθηγήτρια της Ιατρικής που «δεν κόλλησε AIDS λόγω της πίστης της») Κάποια στιγμή είχε πάει στο Παίδων, στα παιδάκια με το AIDS και κοινωνήσανε, και της λέει ο παπάς να κοινωνήσεις κι εσύ. Όλοι εμείς οι γιατροί τρελαθήκαμε, λέμε “αμάν τώρα, ξέρεις, μεταδίδεται με το σάλιο”.

Κατά τον κ. Μιχελογιαννάκη, η καθηγήτρια είπε ότι “κοινωνώ, διότι πιστεύω ότι η δύναμη του Θεού θα με κάνει να μην κολλήσω”, παρότι υποκειμένικα λέει ότι “θα κολλήσω”. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχω ακούσει, είναι μία μαρτυρία”.

Υπογραμμίζοντας πόσο σημαντική είναι για τον περιορισμό και την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των οροθετικών η ορθή και υπεύθυνη πληροφόρηση σχετικά με τη νόσο, τους τρόπους μετάδοσης και την πρόληψη, οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων δηλώνουν τουλάχιστον έκπληκτοι από την εμφάνιση και τις δηλώσεις “ενός ανθρώπου που αρθρώνει δημόσιο λόγο, και μάλιστα λόγο που λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, όταν αρθρώνεται με το μανδύα της επιστημονικής κατάρτισης του ιατρού και της εγκυρότητας του βουλευτή”, που απέδωσε σε μεταφυσικούς παράγοντες το «θάρρος» ιατρού και μάλιστα λοιμωξιολόγου, να κοινωνήσει από το ίδιο σκεύος που είχαν χρησιμοποιήσει «παιδάκια με AIDS».

“Επικαλούμαστε την ιδιότητά σας ως γιατρού, για να αναδείξουμε την εδώ και δεκαετίες επιστημονικά αποδεδειγμένη παραδοχή πως ο HIV δε μεταδίδεται με το σάλιο, παρά μόνο με τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, με τη χρήση κοινής σύριγγας ή άλλου υγειονομικού υλικού κατά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, με κάθετη μετάδοση από την οροθετική μητέρα στο νεογνό και με τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος, αν και ο κίνδυνος αυτός έχει ελαχιστοποιηθεί χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας” αναφέρουν στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων

Επιπρόσθετα, τονίζουν ότι χαρακτηρισμός «παιδάκια με AIDS», για τα οποία εκανε λόγο ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξίσου ανακριβής. Οπως υπενθυμίζουν με νόημα στο γιατρό, “το AIDS αποτελεί το τελικό στάδιο και συνέπεια της HIV λοίμωξης. Χάρη στα νέας γενιάς αντιρετροϊκά φάρμακα μετά το 1996, οι φορείς HIV που λαμβάνουν την αγωγή τους δε φτάνουν στο τελικό στάδιο, εκτός από ειδικές εξαιρέσεις. Ως αποτέλεσμα, o ΗΙV αποτελεί πλέον μία χρόνια πάθηση και όχι μία καταληκτική νόσο”.

Οι τρεις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των οροθετικών ασθενών, καλούν τον κ. Μιχελογιαννάκη να αναλογιστεί “τις αρνητικές συνέπειες της ρητορικής σας στη ζωή των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS” και να συμβάλλει “στην κατάρριψη των στερεοτύπων που ακολουθούν το συγκεκριμένο θέμα, αντί να τροφοδοτείτε την αναπαραγωγή τους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...