Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαμαράς παρακαλάει να μπει σε εθνική κυβέρνηση για να διασωθεί

Ο Σαμαράς παρακαλάει να μπει σε εθνική κυβέρνηση για να διασωθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι είναι θέμα χρόνου να χάσει το κόμμα του, ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί μία ύστατη προσπάθεια να μπει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ελπίζοντας σε αποτυχία της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εκ νέου απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, τονίζοντας εκ νέου ότι τον έριξαν και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του (όχι ότι παρέδωσε την εξουσία ελπίζοντας στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης), ενώ παράλληλα εξήρε το mail Χαρδούβελη, το οποίο ως πρωθυπουργός αρνούνταν ότι υπήρχε από την πλευρά των δανειστών.

«Με τις πρόωρες εκλογές επικράτησε αβεβαιότητα. Δεν επέτρεψαν να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου. Άλλοι φαγώθηκαν να έχουμε εκλογές. Πολλοί έχουν μετανιώσει, όμως η ζημιά έχει γίνει. Από εμάς ζητούσαν 2,6 δισ. ευρώ με πιο φιλόξο στόχο πλεονάσματος και εμείς το είχαμε κατεβάσει στο μισό Στο 1,3 δισ. ευρώ. Εμείς είχαμε απορρίψει την αύξηση του ΦΠΑ σε άλλες κατηγορίες, εκτός από τα νησιά. Έρχονται σήμερα και σήμερα συζητούν για πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ μόνο για φέτος και 14 δισ. για τα επόμενα χρόνια. Μας ξαναβάζουν σε μνημόνιο».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για χαμένο χρόνο στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι «η συμφωνία δεν θα πρέπει να πνίγει την ανάκαμψη. Δε θα γίνει αυτό με αύξηση φόρων. Αλλά με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είναι πολιτική αμαρτία να πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας φόρους γιατί η κυβέρνηση θέλει να οικοδομηθεί το κομματικό της κράτος. Έχει ιστορική ευθύνη να αποφασίσει ο πρωθυπουργός με ποιους θα πάει εάν θέλει εθνική συνεννόηση που θα τον βοηθήσουμε. Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον. Δεν θα κλείσουμε την πόρτα. Όμως είναι ολέθριο λάθος η φοροεπιδρομή και το κομματικό κράτος που οικοδομεί. Δεν είμαστε δεκανίκι μιας κυβέρνησης».

«Υπονομεύουν και ανατρέπουν τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Πλέον μιλούν για ανάπτυξη μόλις 0,5% και πολλοί αναλυτές φοβούνται επιστροφή στην ύφεση από τη φετινή χρονιά» σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και τις φωνές που τάσσονται υπέρ μίας υπερψήφισης της συμφωνίας που θα φέρει ο Τσίπρας, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «καποιοι μας καλούν να δεσμευτούμε να ψηφίσουμε αυτά που δεν είδαμε. Αν δεν τα ψηφίσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ποιος θα τα εφαρμόσει; Αυτό δεν θα ήταν ο ορισμός ακυβερνησίας; Ο λαϊκισμός βλάπτει την υγεία της οικονομίας»

«Θα είμαι ωμός, αλλά θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μόλις χθες αποκαλύφθηκε ότι στις 8 Μαΐου είχε στείλει επιστολή ότι δε θα μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Της υπέδειξαν έναν ανορθόδοξο τρόπο για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία. Έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και τώρα λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ., υπογραμμίζοντας ότι «εαν δεν αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε μισθούς και συντάξεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...