ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πιέρ Μοσκοβισί,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι σκληρές χώρες της Ευρωζώνης κατηγορούν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι δίνει στην Ελλάδα ψεύτικες ελπίδες για επιπλέον βοήθεια με λιγότερες μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, κάποιες σκληροπυρηνικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατηγορούν τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ότι «θολώνουν το μήνυμά τους», παίζοντας τον ρόλο του «καλού μπάτσου».
Ορισμένες κυβερνήσεις πιστεύουν ότι οι πιστωτές θα είχαν επιτύχει πιο γρήγορα αποτελέσματα εάν οι θεσμοί (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) παρουσιάζαν ένα πιο συνεκτικό και αυστηρό μέτωπο.
«Από αυτή την άποψη, πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίζει κακό ρόλο» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος από κυβέρνηση χώρας της Ευρωζώνης.
«Ορισμένοι στην Αθήνα πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να λάβουν χρήματα χωρίς μεταρρυθμίσεις και επικαλούνται τον Γιούνκερ, την επιτροπή και τον Μοσκοβισί, λέγοντας ότι στηρίζουν την άποψή τους» ανέφερε ο αξιωματούχος. «Πιστεύουν ότι ο Γιούνκερ θέλουν να μείνει στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα» τονίζει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ανάμεσα στους «δυσαρεστημένους» με τις διαπραγματευτικές τακτικές της Ευρωζώνης είναι η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Σλοβακία. Ακόμα και η Γαλλία «άρχισε να ενοχλείται», πρόσθεσε η πηγή.
























































