Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτικό θρίλερ! Έρχονται ή όχι οι δανειστές στην Αθήνα να επιβάλλουν συμφωνία;

Πολιτικό θρίλερ! Έρχονται ή όχι οι δανειστές στην Αθήνα να επιβάλλουν συμφωνία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση με την ξαφνική άφιξη των μελών του Brussels Group στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το Σάββατο.

Η είδηση μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως αποκλειστική, ενώ την ίδια ώρα το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για οριστικό τελεσίγραφο για συμφωνία εντός των επόμενων 24 ωρών.

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσαν κατηγορηματικά την άφιξη των στελεχών των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών, που θυμίζουν εποχές… τρόικας, κάνοντας λόγο για «προϊόν επιστημονικής φαντασίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, οι διπλωματικές αβρότητες εξαφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες καθώς ο Πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλτ Τουσκ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ενώ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποχώρησε απ’ την διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε δύο ευρωπαϊκές πηγές στην Ελλάδα επιδόθηκε τελεσίγραφο 24 ωρών προκειμένου να καταθέσει ισχυρές προτάσεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Bloomberg, όλες οι πλευρές των δανειστών ετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο Grexit.

Η είδηση για την ξαφνική άφιξη του Brussels Group στην Αθήνα, που εάν πραγματοποιηθεί θα είναι η πρώτη από την ημέρα έναρξης των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς είχε απορριφθεί κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την ελληνική πλευρά, έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στη διαπραγμάτευση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατο αξιωματούχο του ΔΝΤ μέσα στην ένταση της συζήτησης στις Βρυξέλλες, ένα μέλος της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης από την Αθήνα χαρακτήρισε «αντιπαραγωγική» την στάση του Ταμείου και ανέφερε ότι «δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, μπορείτε να φύγετε, η συνεισφορά σας δεν είναι εποικοδομητική».

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε νέες δηλώσεις της το μεσημέρι της Παρασκευής τόνισε εκ νέου ότι »απαιτείται θέληση από όλες τις πλευρές για να επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα, όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και δρόμος».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις ως αντίτιμο στην επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να λάβει τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούν οι δανειστές της αν θέλει να διασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση και να αποφύγει τη χρεοκοπία».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός πως δεν υπάρχουν απλές λύσεις και πως οι δύσκολες αποφάσεις απλά πρέπει να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν εκείνη δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...