Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι για να δώσουν το τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα

Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι για να δώσουν το τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οχι» στην παράταση του υφιστάμενου προγράματος αποφάσισε το Eurogroup και νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να εξετάσουν τις προτάσεις της Ελλάδας.

Η ελληνική πλευρά ζήτησε μία ολιγοήμερη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και ένα νέο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει τα επόμενα δύο χρόνια και θα χρηματοδοτείται μόνο από τον ESM, όχι από το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση πήρε το όχι στην παράταση καθώς πλέον παρά τις επικοινωνίες υπάρχει τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης. Έτσι είδαν ως κίνηση ελιγμού από την Αθήνα την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα διετές πρόγραμμα χρηματοδοτημένο μόνο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) με ταυτόχρονη διευθέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους η νέα ελληνική πρόταση δεν ικανοποιεί δύο βασικούς όρους που έθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ κατά τη χθεσινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα που είναι η αποδοχή της τελευταίας πρότασης των θεσμών που δόθηκε στην δημοσιότητα την Κυριακή και την στήριξη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Για το τελευταίο πάντως ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ είπε πως η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, υπάρξει κάποια πρόταση και συμφωνία πάνω σε προαπαιτούμενα,.

«Είναι έτοιμη να αναστείλουν το δημοψήφισμά ή να ζητήσουν από τους πολίτες να ψηφίσουν “ναι” αντί για “όχι”, εάν υπάρξει ένα πακέτο στο τραπέζι με το οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Από την άλλη ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι οι θεσμοί θα περιμένουν το δημοψήφισμα για να αξιολογήσουν τις προτάσεις της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...