ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν
Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει
Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Ο Λίβανος κηρύσσει τον Ιρανό πρεσβευτή «persona non grata» και ζητά την αποχώρησή του έως την Κυριακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ο Aλέξης Τσίπρας έδειξε θάρρος, το δημοψήφισμα τον ενίσχυσε και αύξησε την διαπραγματευτική του ικανότητα, όπως προβλέπουν οι κανόνες της πολιτικής» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση Rai Tre.
«Υπήρξε μεγάλη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και φόβοι της κοινής γνώμης τους οποίους αναγκάσθηκε να ακούσει και η ‘Αγγελα Μέρκελ», τόνισε ο Πρόντι, σύμφωνα με τον οποίο «το δημοψήφισμα αποδείχθηκε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ένα ισχυρότατο όπλο και τελικά υπερίσχυσε, γενικότερα, η λογική».
«Δεν μπορώ να αποκλείσω, βέβαια, πλήρως, την πιθανότητα προβλημάτων, υπάρχει πάντα ο γερμανικός δογματισμός», δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός, ο οποίος προέβλεψε ότι «θα μπορέσει να εξασφαλισθεί η επιμήκυνση τον ορίων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους χωρίς να παραβιασθεί η γερμανική οικονομική θεολογία».
«Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν ένας υγιής συναγερμός. Η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, σε ότι αφορά τα βασικά της προβλήματα. Σε ότι αφορά την αδυναμία των θεσμών της και την Γερμανία, η οποία θέλει να αποφασίζει τα πάντα», ανέφερε ο Ρομάνο Πρόντι.
























































