Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Ολάντ και Ρέντσι συμμάχησαν κατά της Μέρκελ για την Ελλάδα

Financial Times: Ολάντ και Ρέντσι συμμάχησαν κατά της Μέρκελ για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το παρασκήνιο της συμμαχίας του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρένστι κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με στόχο να αποτρέψουν ένα Grexit, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Όταν ο Μισέλ Σαπέν επιβιβάστηκε στο τρένο στις 10:25 από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες το περασμένο Σάββατο το πρωί, σκεφτόταν πως η συμφωνία για να αποτραπεί η συντριβή της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήταν κοντά».

Όταν ο κ. Σαπέν έφτασε στην πόλη, το μεσημέρι, ήρθε αντιμέτωπος με ένα μεγάλο σοκ: ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν οπλισμένος με ένα έγγραφο που ήθλε την Ελλάδα να κάνει ένα ”διάλειμμα” από την ευρωζώνη για τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, αν δεν δεχόταν τις αυστηρές προϋποθέσεις του νέου πακέτου διάσωσης».

Οπως σημειώνουν οι FT, το απροσδόκητο της όλης υπόθεσης ήταν πως η κ. Μέρκελ υποστήριζε την συγκεκριμένη ιδέα, σύμφωνα με Ευρωαπαίους αξιωματούχους.

«Ξέραμε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να το πάει πολύ μακριά για να ασκήσει πίεση προς την Ελλάδα, αλλά όχι τόσο μακριά», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στους Financial Times.

«Η εμπιστοσύνη μου κλονίστηκε», προσέθεσε.

«Τα πράγματα», όπως αναφέρει η εφημερίδα, «έφτασαν στο απροχώρητο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ο Φρανσουά Ολάντ περιπλανίοταν στον εξώστη του κτιρίου, όταν είδε τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι να βρίσκεται σε αίθουσα συσκέψεων και του χτύπησε το τζάμι του παραθύρου.

«Αγαπητέ Ματέο τι θα κάνουμε τώρα», ρώτησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν ότι θα συσπειρωθούμε και να εξασφαλίσουν πως το Grexit δεν θα συμβεί. “Εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε ότι η Ιταλία και η Γαλλία θα ενώνονταν με μια λιγότερο ριζοσπαστική θέση, που θα μπορούσε να υπερισχύσει”, τονίζει Ιταλός αξιωματούχος».

«Με τη βοήθεια των κ.κ Τουσκ, Ολάντ και Ρέντσι απετράπη το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινό Grexit. Αλλά για πόσο καιρό;», διερωτάται η εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκτακτη σύσκεψη των «προθύμων» μετά την «κατσάδα» Τραμπ σε Ζελένσκι

Ο Κώστας Καραμανλής υπέρ των αγροτών – Μίλησε για μείζονα εθνική απειλή και επισιτιστική ασφάλεια

Η Μόσχα χαιρετίζει τη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ: «Σε μεγάλο βαθμό συνεπής» με το όραμα της Ρωσίας

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία – Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...