Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάδα και Ισραήλ μια γροθιά! Δείτε τι υπέγραψε ο Καμμένος – Συμμαχία Υπερδύναμη

Ελλάδα και Ισραήλ μια γροθιά! Δείτε τι υπέγραψε ο Καμμένος – Συμμαχία Υπερδύναμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν, Πάνος Καμμένος,

Συμφωνία που προβλέπει τη στάθμευση στην Ελλάδα των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις υπέγραψε με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. Μοσέ Γιαλόν ο υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ.

Η σημαντική αυτή συμφωνία (Status of Forces Agreement) ρυθμίζει το καθεστώς που διέπει τη διαμονή στις δύο χώρες στρατιωτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια μετακίνησής του στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει ανάλογη συμφωνία μόνο με τις ΗΠΑ.

«Οι Ελληνες είναι πολύ κοντά στον ισραηλινό λαό», δήλωσε ο κ. Καμμένος, και πρόσθεσε ότι οι διμερείς στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ είναι καλές, και ότι και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτές μέσω κοινών ασκήσεων.

Ο κ. Γιαλόν εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησής του για την επίσκεψη του κ. Καμμένου «κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα», όπως επισήμανε, για να συμπληρώσει: «Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Ευχόμαστε στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό επιτυχία στην προσπάθεια να ξεπεράσει αυτή την οικονομική πρόκληση».

Αναφερόμενος στις κοινές ασκήσεις, σημείωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και του Ιράν, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο κ. Γιαλόν είπε ότι το Ισραήλ αντιλαμβάνεται το Ιράν «ως τον κεντρικό καταλύτη και τη χώρα που προκαλεί ανασφάλεια στην περιοχή, με την υποστήριξη που παρέχει σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Μέση Ανατολή».

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο κ. Καμμένος, κατά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό ομόλογό του, δήλωσε ότι «αν πέσει ένας ιρανικός πύραυλος στη Μεσόγειο, αυτό θα είναι το τέλος των κρατών της περιοχής».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο βεληνεκές των πυραύλων του Ιράν.

Σχετικά με την τρομοκρατία, ανέφερε ότι δεν υπάρχει μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά είναι παρούσα τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν τη θαλάσσια ασφάλεια και την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, θέματα συνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...