Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλήρημα σαχλαμάρας από Στρατούλη – Εναλλακτική του η σύγκρουση αλλά χωρίς σχέδιο!

Παραλήρημα σαχλαμάρας από Στρατούλη – Εναλλακτική του η σύγκρουση αλλά χωρίς σχέδιο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Στρατούλης, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Τον απεγκλωβισμό από την μνημονιακή πολιτική ζητάει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και «στρατηγός» του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Αριστερή Πλατφόρμα που καταψήφισε τα συμφωνηθέντα μέτρα στις ψηφοφορίες στη Βουλή, Δημήτρης Στρατούλης.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ο κ. Στρατούλης σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή ότι «δυστυχώς, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» αποτελεί στην ουσία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, εργασιακών και ασφαλιστικών απορυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο σε απόλυτη εναρμόνιση με το όχι του λαού και της νεολαίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα που η ίδια- και σωστά- προκάλεσε.

Tο νέο αυτό μνημόνιο δεν θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και μετά την ψήφιση του στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση ν’αλλάξει τη θέση της και με την αγωνιστική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, όλης της αριστεράς και του λαού να ακυρωθεί και αυτό και τα δύο προηγούμενα».

Σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται σε όσους ψήφισαν όχι ότι η θέση τους εμπεριέχει μια αντίφαση ανάμεσα στην επιλογή του όχι και της δήλωσής τους ότι στηρίζουν παρόλα αυτά την κυβέρνηση, ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στη Βουλή ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και μάλιστα από κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνεδριακές αποφάσεις του κομματός μου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του.

Αυτό το έκανα, όχι μόνο για λόγους αρχής και συνείδησης, αλλά και γιατί θεωρώ ότι η συνέχιση των μνημονίων θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα.

Εξακολουθώ να αγωνίζομαι μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσές μου στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κ.Ε. και στους κοινωνικούς αγώνες για τον απεγκλωβισμό της κυβέρνησης από τη μνημονιακή συμφωνία της με τους δήθεν εταίρους της χώρας, που για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι λειτουργούν ως αμείλικτοι δανειστές και ως νέα ιερά συμμαχία ενάντια σ’αυτούς που αμφισβητούν τις πολιτικές τους».

Τέλος, υπεραμύνθηκε των εναλλακτικών που ισχυρίζονται οι διαφωνούντες ότι είχε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν και μάλιστα πολλές. Η πιο βασική από αυτές, δηλαδή ότι δεν γίνεται να καταργήσεις τα μνημόνια εάν δεν συγκρουστείς με την ευρωζώνη, έχει κατατεθεί από εμένα και άλλους συντρόφους μου στο συνέδριο του κόμματος και σε συνεδριάσεις της Κ.Ε. του κόμματος και έχει επανειλημμένα απορριφθεί.

Επομένως, η εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα δεν είναι τεχνικοερευνητικό ζήτημα, αλλά καθαρά πολιτικό και δυστυχώς δεν υπήρχε η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να την αποδεχθεί, να την επεξεργαστεί, να την αναδείξει και να προετοιμάσει το λαό να την πιστέψει και να τη στηρίξει. Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η δογματική εμμονή στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη».

Προφανώς και μας κάνει πλάκα ο Στρατούλης! Για ποια σύγκρουση ακριβώς μιλά; Με ποια προετοιμασία; Με την πραγματική οικονομία κατεστραμμένη; Με τον λαό εξαθλιωμένο; Εν μέσω καλοκαιριού να τιναχτεί και η μοναδική πηγή εσόδων μας, ο τουρισμός;

Αυτή είναι η εναλλακτική του Στρατούλη; Η σύγκρουση; Γενικά και αόριστα; Καλά, δεν αισχύνεται ο ανόητος λαϊκιστής να γεμίζει τα μυαλά των ανθρώπων με τις διαστροφές του;

Στρατούλη έχεις εναλλακτική συγκεκριμένη; Έχεις σχέδιο; Έχεις πρόγραμμα; Έχεις όραμα για τον λαό και τον τόπο; Εάν έχεις για αυτά να μας μιλήσεις. Να μας τα εξηγήσεις και εάν είναι σωστά να τα υιοθετήσουμε, να τα κάνουμε σημαία μας.

Αλλά όταν μιλάς γενικά και αόριστα για σύγκρουση, τότε δεν είσαι απλά ανόητος ιδεοληπτικός, είσαι και επικίνδυνος! Και μάλιστα εθνικά επικίνδυνος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...