Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μ. Γλέζος: Η Γερμανία θα υποχρεωθεί να πληρώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα

Μ. Γλέζος: Η Γερμανία θα υποχρεωθεί να πληρώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το αίτημά μας σήμερα είναι ένα: Υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Γερμανία που αποφεύγουν να υπογράψουν οι πάντα νομότυποι Γερμανοί, γιατί μόνο τότε θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στην Ελλάδα», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτής και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ.

Αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου στάθηκε η συγγνώμη που ζήτησε ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις αρχές Μαρτίου στο χωριό Λιγκιάδες της Ηπείρου- από τις οικογένειες των θυμάτων για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρουσία προέδρων Πανελλήνιων Αντιστασιακών Οργανώσεων, μελών του Εθνικού Συμβουλίου και βουλευτών, επιχειρήθηκε ένας απολογισμός της επίσκεψης του κ. Γκάουκ στην Ελλάδα και της συνολικής παρέμβασης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης και άσκηση πίεσης για την άμεση συγκρότηση και ενεργοποίηση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

«Είναι εύκολο να ζητήσει κάποιος συγγνώμη, αν δεν θέλει να αναλάβει τις συνέπειες και να πάρει αποφάσεις» είπε στο μήνυμά του ο Κριστόφ Σμικ-Γκουστάβους, καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, ο οποίος τεκμηρίωσε και ανέδειξε το Ολοκαύτωμα στους Λιγκιάδες, σημειώνοντας πως χωρίς πίεση από την Ελλάδα στο θέμα των διεκδικήσεων η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Καγκελάριος Μερτς επιβεβαιώνει τη στήριξη στο Ισραήλ κατά την επίσκεψή του

Ρένα Δούρου: Χωρίς εκπαιδευτικούς τα ελληνικά σχολεία της Νυρεμβέργης – Χάνουμε Έλληνες γιατί το Υπουργείο Παιδείας «κοιμάται»

Άνγκελα Μέρκελ: Φταίμε όλοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Νέοι με κατάθλιψη προτιμούν την Τεχνητή Νοημοσύνη αντί τους ειδικούς

Γερμανία: Το άκρως απόρρητο σχέδιο πολέμου κατά της Ρωσίας και η επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...