Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρομάνο Πρόντι: Οι ΗΠΑ έσωσαν την Ελλάδα από την μνησικακία του Σόιμπλε

Ρομάνο Πρόντι: Οι ΗΠΑ έσωσαν την Ελλάδα από την μνησικακία του Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καυστικός κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης, εμφανίζεται ο Ρομάνο Πρόντι, σχετικά με τους σχεδιασμούς τους κατά της Ελλάδας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε άρθρο του στην εφημερίδα “Il Messagero” με τίτλο “Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει την απαράδεκτη γερμανική επιχείρηση- αστραπή”, τονίζει την πλήρη αντίθεση του στην απαράδεκτη στάση του Σόιμπλε που οδηγεί στην διάλυση της Ευρώπης.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι ο Ρομάνο Πρόντι στο άρθρο του υποστηρίζει ότι ήταν καίρια η παρέμβαση των ΗΠΑ , αλλά και κάποιων άλλων ηγετών της ΕΕ , που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο του Σόιμπλε “να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το Ευρώ”.

Ωστόσο, ο Ιταλός πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκτιμά ότι ο συμβιβασμός που τελικά επιτεύχθηκε προκειμένου να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη είναι “κακός” , καθώς “γεννήθηκε σε μια ατμόσφαιρα εγωισμών, μνησικακίας και φόβων”. Υποστηρίζει δε, ότι με τον τρόπο αυτόν “αποφεύχθηκε η αρνητικότερη εξέλιξη αλλά ετέθησαν οι προϋποθέσεις για νέες εντάσεις”.

Ο Πρόντι αναφέρεται στη “βαριά και απρόσμενη δήλωση του Σόιμπλε, με στόχο να περιορίσει τις δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταθέτοντας τις πιο λεπτές αποφάσεις οικονομικής πολιτικής στα χέρια μιας τεχνικής Αρχής, με πλήρεις δικαιοδοσίες και, φυσικά, υπό τον έλεγχο του Βερολίνου”.

Ο ίδιος θεωρεί ότι “οι δηλώσεις του Σόιμπλε πρέπει να ερμηνευθούν ως επίσημη θέση της κυβέρνησης του Βερολίνου” και καθιστά σαφές ότι “αισθάνεται την πολιτική και ηθική υποχρέωση να αντιταχθεί στις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών”.

Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι “δεν πρόκειται απλά για ένα νομικής φύσης πρόβλημα, αλλά για μια πολιτική στροφή, όπως τόνισε με δραματικό τρόπο ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος έγραψε ότι η Γερμανία μετατρέπει, πλέον, την Ευρωζώνη, σε σφαίρα επιρροής της”.

Τονίζει ότι “δεν μπορούν να αφαιρούνται τα κύρια θεμέλια της κοινής πολιτικής με αποφάσεις που οδηγούν, σαφώς, στη διάλυση της Ένωσης”. Για τον λόγο αυτόν, ο Πρόντι ζητά να υπερισχύσει η πολιτική, με τη σύγκληση ευρωπαϊκής Συνόδου στην οποία να πάρουν μέρος αρχηγοί κυβερνήσεων, θεσμών και κομμάτων, με αναφορά στα συμφέροντα, στους στόχους και στους λόγους συνύπαρξης των μελών της Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...