Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Παππά κατά Πλατφόρμας: Θέλουν Δραχμή και μνημόνιο

Επίθεση Παππά κατά Πλατφόρμας: Θέλουν Δραχμή και μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν ήταν η λύση που θα θέλαμε αλλά ο μηδενισμός δεν βοηθά κανέναν. Ούτε αυτούς που τον χρησιμοποιούν», λέει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές.

Παράλληλα, έκανε λόγο για συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθούν εναλλακτικές οδοί.

Υπογραμμίζει δε,πως έγιναν λάθη όμως «σε καμία φάση των εξελίξεων δεν παρουσιάστηκε κάποια λύση που θα μπορούσε να εγγυηθεί καλύτερο επίπεδο ζωής και εγγύηση αποταμιεύσεων για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Παππάς επανέλαβε, πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας «πόλος της πολιτικής σταθερότητας», διερωτήθηκε όμως «Αν ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός Ασφαλίσεων και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων; Αν κάποιος απαντά θετικά, λέει ψέματα».

Ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογές, εάν αποτελούν μονόδρομο είπε πως το να υπάρχει πλειοψηφία διαπιστώνεται στη Βουλή με τις ψηφοφορίες. «Βέβαια η κατάσταση ερμαφροδιτισμού ‘στηρίζω καταψηφίζοντας’ δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ», τονίζει, στρέφοντας τα βέλη του προς τους διαφωνούντες εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Απέρριψε, πάντως, τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας πως «όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους ενώ ξεκαθαρίζει πως η απόφαση για εκλογές «δεν εξαρτάται από κάποιον εκτός της χώρας».

Για την Αριστερή Πλατφόρμα ο υπουργός λέει πως προτείνει συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ, δηλαδή συμφωνία και δάνειο με τους εταίρους για τη μετάβαση σε νέο νόμισμα. «Με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και Δραχμή», συνεχίζει, τονίζοντας πως σε αυτό το σενάριο- το οποίο ήταν το σχέδιο Σόιμπλε, όπως σημειώνει- τα πράγματα για τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά θέλει να εκπροσωπεί θα ήταν πολύ χειρότερα.

Τέλος εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως έχει εξαπολύσει την πιο ακραία κριτική στην κυβέρνηση και πως η αυτοθυματοποίηση δεν την τιμά. «Το χρέος δεν μειώνεται όταν το βρίζεις και το ονοματίζεις στο σύνολό του κιόλας με ένα κάρο επίθετα», λέει και προσθέτει: «Το να κάνεις κατάχρηση της δυνατότητας που σου δίνει η έδρα στη Βουλή είναι αναντίστοιχο του ρόλου του προεδρεύοντος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...