Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζωή και Πλατφόρμας μια “ωραία ατμόσφαιρα” – Βρήκαν εχθρό! Τον Τσίπρα…

Ζωή και Πλατφόρμας μια “ωραία ατμόσφαιρα” – Βρήκαν εχθρό! Τον Τσίπρα…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στην κυβέρνηση και στις «μνημονιακές δυνάμεις», εξαπέλυσαν η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε κοινές δηλώσεις λίγο πριν αρχίσει η συνάντησή τους.

Ο κ. Λαφαζάνης ευχαρίστησε την κ. Κωνσταντοπούλου και ανέφερε ότι είχε την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει για την κοινοβουλευτική συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου.

Σημείωσε, ότι είναι σημαντική η συμβολή της κ. Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και στην λειτουργία της Βουλής, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο.

Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή, το μόνο δίκαιο που ισχύει είναι το δίκαιο του μνημονίου, ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία».

Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι θα εξαντλήσει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της υπογράμμισε, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία σε κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση και το θεσμικό καθήκον να θωρακίζουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια.

Επανέλαβε τις αιτιάσεις της έναντι της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας:

«Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, ότι ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας την Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την διαδικασία αυτή από την Βουλή.

Συγκεκριμένα είπε:

“Εχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και νομιμότητα. Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών. Η διαδικασία ξεκίνησε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή. Ήταν ιδιαιτέρως οχληρό το γεγονός ότι εχθές αποκαλύφθηκε πως για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές – δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη Προέδρων της Βουλής σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...