Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μικροπολιτικός ο Λαφαζάνης – Τώρα θέλει κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Μικροπολιτικός ο Λαφαζάνης  – Τώρα θέλει κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ένα μικροπολιτικό παιχνίδι προκειμένου, αν τελικά η συνιστώσα του μπει στην Βουλή, να μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, επιδίδεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Έτσι, αντί να διερευνήσει πραγματικά την όποια δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, χρησιμοποιεί την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κάνει μικροπολιτική και προεκλογικό αγώνα.

Είναι εμφανές ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, γνώριζε ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά η προσπάθεια του για σχηματισμό κυβέρνησης , αλλά πήρε την εντολή για να κερδίσει μερικές στιγμές δημοσιότητας και να συνεχίσει τον άκρατο λαϊκισμό του.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, πιστεύοντας ότι έτσι κάνει αντιπολίτευση. Όταν όμως ήταν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η προοπτική ήταν να κερδίσει τις εκλογές το (τότε) κόμμα του, ποιούσε την νήσσα.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η πρόταση του κ. Λαφαζάνη είναι αν μη τι άλλο ουτοπιστική και καθαρά λαϊκίστικη, καθώς ο ισχύον νόμος προβλέπει ότι για αλλαγή της εκλογικής νομοθεσία άμεσα απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Και φυσικά κανείς δεν πιστεύει ότι ο κ. Λαφαζάνης δεν γνωρίζει ότι κανένα πρώτο κόμμα και ποτέ δεν θα απεμπόλησε ένα τέτοιο πλεονέκτημα.

Πάντως, μετά την «πόρτα» που έφαγε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που αρνήθηκε συνάντηση μαζί του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, για να εισπράξει και από αυτόν ένα μεγάλο όχι για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η συνάντηδση, όμως, δεν αποσκοπούσε σε μια πραγματική διερεύνηση δυνατότητας συγκυβέρνησης Λαϊκής Ενότητας και Ποταμιού, αλλά από το βρει βήμα στα κανάλια ο κ. Λαφαζάνης και να διατυπώσει δημοσίως την πρόταση του για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...