Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Nα αποδείξουμε ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάξει τα πράγματα

Τσίπρας: Nα αποδείξουμε ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάξει τα πράγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτός σε συνεργασίες δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι θέλει να αποφύγει την ομηρία από τις δυνάμεις του χθες.

Καλούμε, είπε ο κ. Τσίπρας, τον ελληνικό λαό, να μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε, επαναλαμβάνοντας το έωλο επιχείρημα που προβάλλει εσχάτως: ότι τους προηγούμενους έξι μήνες, «η μέγγενη της διαπραγμάτευσης δεν μας έδωσε την ευκαιρία της διακυβέρνησης».

Περιγράφοντας το διακύβευμα των εκλογών, εξήγησε ότι συνίσταται στο «εάν αν θα συνεχίσουμε μια δύσκολη προσπάθεια να κερδίσουμε οξυγόνο, αέρα, προοπτική, να ξεφύγουμε από το παρελθόν που μας κρατάει κολλημένους, να ξεφύγουμε από το καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς, που δημιούργησε τα μνημόνια, που δημιούργησε την εξάρτηση της χώρας».

Αν, λοιπόν, θα ξεφύγουμε από το χθες ή θα μείνουμε κολλημένοι, θα επιστρέψουμε πίσω, συμπλήρωσε. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το παρελθόν, επέμεινε, να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και να αγωνιστούμε μαζί να ξαναχτίσουμε το αύριο.

«Δυνάμεις του χθες έφτιαξαν ένα βαθύ λάκκο με χρέη, ελλείμματα, μας έριξαν μέσα, και σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί δεν καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό από αυτόν το λάκκο» συμπλήρωσε.

«Στόχος είναι να αποδείξουμε ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάξει τα πράγματα» είπε ακόμη, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ανοίγοντας το δρόμο για τις μεγάλες τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Κομοτηνή. Κατά την παρουσία του στην πόλη, υποστήριξε ότι το σενάριο της αριστερής «παρένθεσης» δεν υλοποιήθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι «θα χτίσουμε νέα θεμέλια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σταθερότητα και την προκοπή».

Ομιλία στην Καβάλα 
Το βράδυ της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Καβαλα, δηλώνοντας σίγουρος πως «στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε. Εντολή δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλαγών στο κράτος, στην οικονομία και στην κοινωνία. Εντολή να κάνουμε χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς το άλμα που απαιτούν οι στιγμές, για να βγει η Ελλάδα από το βάλτο».

Επέμεινε ότι, τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη έτοιμη να κυβερνήσει και επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας: «Ο κ. Μεϊμαράκης, για παράδειγμα, αποφάσισε σήμερα όχι μόνο να συγκροτήσει με τη φαντασία του κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά και να μας ανακοινώσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της. Ή μάλλον ποιος δεν θα είναι. Τώρα, θα στηρίξει λέει το μεγάλο συνασπισμό, αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Κι έτσι η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι αντικοινωνικές δυνάμεις που η ΝΔ εκπροσωπεί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τις προθέσεις τους. Και τη σύγχυσή τους μπροστά στην επερχόμενη ήττα τους».

Και συνέχισε: «Τη μια ο Μεϊμαράκης ζητάει αυτοδυναμία, γιατί, όπως είπε στο ντιμπέιτ, η ΝΔ δεν έκανε όσα υποσχέθηκε, επειδή δεν είχε αυτοδυναμία. Την άλλη ζητάει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Την επομένη ζητάει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Και τη μεθεπομένη χωρίς τον Τσίπρα. Πενία τέχνας κατεργάζεται».

Επέμεινε, δε, στο χαρακτηρισμό «δεκανίκια», τον οποίο χθες, από τα Ιωάννινα, είχε χρησιμοποιήσει ως «καρφί» για τον Πάνο Καμμένο. Σήμερα, όμως, έδωσε μια δαφορετική εκδοχή: «Ο μόνος τους στόχος να μειώσουν το εύρος της νίκης μας. Για να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε. Δεκανίκια, που μόνο φαινομενικά θα είναι δεκανίκια διακυβέρνησης. Ουσιαστικά θα είναι δεκανίκια του παλιού, του φθαρμένου, του συστήματος από συμφέροντα και παθογένειες που πρέπει να ανατραπεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τέμπη: Έξι αμείλικτα ερωτήματα για την κρατική μονταζιέρα και τις νέες αποκαλύψεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...