Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δράση: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά για τα δάνεια των κομμάτων;

Δράση: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά για τα δάνεια των κομμάτων;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δράση, ΣΥΡΙΖΑ,

Με ανακοίνωσή της η Δράση ρωτά τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί σιωπά για τα δάνεια των κομμάτων και αναρωτιέται εάν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει δάνειο 6.000.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει, το μόνο για το οποίο βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτυρηθεί είναι η περικοπή των χρημάτων που θα λαμβάνει από το κράτος. Ενώ έχει αφήσει να περάσει απαρατήρητη η νομιμοποιημένη λεηλασία των χρημάτων των φορολογουμένων που έχει γίνει με τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη διάσταση της οποίας μόνο η Δράση έχει αναδείξει.

Γιατί άραγε;

Μήπως γιατί σε εποχή που ήταν ένα μικρό κόμμα πήρε και ο ίδιος υπέρογκο για τα οικονομικά του δάνειο ύψους 6 εκ. από την Εθνική Τράπεζα;

Και γιατί ενώ μιλά για επιχειρηματικά συμφέροντα δεν λέει κουβέντα για το πραγματικά σκανδαλώδες μέρος της προαναγγελλόμενης ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία το όριο για την χρηματοδότηση των κομμάτων από ιδιώτες ανεβαίνει από τα 15.000 στα 50.000 ευρώ ετησίως, κάτι που θα ενθαρρύνει τα κόμματα να εξαρτώνται από ισχυρούς χρηματοδότες, στους οποίους θα έχουν κάνει τις σχετικές (και συνήθως εις βάρος των φορολογούμενων) εξυπηρετήσεις;

Τελικά στην πολιτική, τα πραγματικά σου κίνητρα φαίνονται όχι μόνο από αυτά που καταγγέλλεις, αλλά πρωτίστως από αυτά για τα οποία επιλέγεις να σιωπάς.

Θυμίζουμε ότι η Δράση υποστηρίζει την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου χρηματοδότησης, που θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή μεταρρύθμιση και στη δική μας περίπτωση, με αντίστοιχη περικοπή των σχετικών ποσών, ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα[1].

[1] Στη Γερμανία, για κάθε ψήφο που έλαβε ένα κόμμα δικαιούται 0,85 ευρώ (0,70 ευρώ για κάθε ψήφο μετά τα 4 εκ. ψήφων). Αντιστοίχως, το κάθε κόμμα δικαιούται 0,38 ευρώ για κάθε ευρώ ιδιωτικής χρηματοδότησης που έλαβε και μέχρι το ύψος των 3.300 ευρώ για κάθε ξεχωριστή χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα τα κόμματα λαμβάνουν δωρεάν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο για τη μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων, καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, στους κρατικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...