Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στενό φλερτ Τσίπρα και με τη σοσιαλδημοκρατία

Στενό φλερτ Τσίπρα και με τη σοσιαλδημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να διευρύνει την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης μέσα από ένα μεθοδικό άνοιγμα στις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας επιχειρεί όπως όλα δείχνουν το Μέγαρο Μαξίμου, στοχεύοντας στην ισχυροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ενόψει των δύσκολων μαχών για τους εφαρμοστικούς νόμους και τα λοιπά συμπεφωνηθέντα που έρχονται στη Βουλή.

Ωστόσο, όπως διαφαίνεται από τις κινήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η προσέγγιση που επιχειρείται με το ΠΑΣΟΚ και εν γένει τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας ξεπερνούν κατά πολύ το βραχυπρόθεσμο σκόπελο των μέτρων και όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «κοιτούν τη μεγάλη εικόνα»…

Έχοντας κερδίσει με ξεκάθαρα ποσοστά τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις έναντι της Νέας Δημοκρατίας, η Κουμουνδούρου έχει βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο όσμωσης των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας με την Αριστερά με στόχο να παγιωθεί το νέο δίπολο που δημιουργείται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Με αυτόν τον τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να παγιώσουν παράλληλα την παρουσία των δυνάμεων μίας ισχυρής και σχετικά ομογενοποιημένης Κεντροαριστεράς ως αντίπαλο δέος στις πολιτικές δυνάμεις του φιλελευθερισμού, αλλά και να προκαλέσουν ρήγμα στους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας της Κεντροδεξιάς με τη σοσιαλδημοκρατία, απομονώνοντας την πρώτη τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ενσωμάτωσης και των «ασθενειών» του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αποτελεί εκπεφρασμένη θέση του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά η αντιστοίχηση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκφραστεί με καλύτερο τρόπο μέσα στο κόμμα η ευρεία πλειοψηφία πάνω από 35% του ελληνικού λαού.

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθούν τα όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας και στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του στα Νέα, όπου τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της Δημοκρατικής Παράταξης».

Ο κ. Παππάς, την ώρα που ο Αλέκος Φλαμπυράρης τόνιζε πως οι 155 βουλευτές της κυβέρνησης είναι «μπετόν», εν πολλοίς έθεσε τους όρους της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι «η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης είναι ένας συνεχής στόχος μας».

Πέραν τούτου, ο κ. Παππάς επιχείρησε για ακόμη μία φορά να «ενοχλήσει» τα αντανακλαστική των κεντροαριστερών δυνάμεων, σχολιάζοντας με νόημα ότι «μένει να ξεκαθαριστεί αν θέλει να οριοθετηθεί από την τακτική των τελευταίων ετών της ταύτισης με την ακραία φιλελεύθερη Δεξιά».

Μάλιστα τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι «θέλει να επηρεάζει και τους όμορους πολιτικούς χώρους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

«Θα ήταν ευτυχής έργον αν η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έβαζε τέλος σε αυτό που εδώ και δύο δεκαετίες εύστοχα έχουμε ονομάσει νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

Τη συναίνεση που αποτυπώθηκε στις συνθήκες της ΕΕ και εφαρμόστηκε από μεγάλους συνασπισμούς συνεργασίας με τη Δεξιά, γέννησε την κρίση και έφτιαξε ένα ατελές θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη».

Στην ίδια λογική κινείται και η επίθεση φιλίας και το κλιμακούμενο «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, καθώς η συνάντηση των δύο την περασμένη εβδομάδα «έβγαλε» και την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις του των Ευρωσοσιαλιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...