Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζωή και Βαρουφάκης διασπούν και τη Λαϊκή Ενότητα

Ζωή και Βαρουφάκης διασπούν και τη Λαϊκή Ενότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκλογική αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη προκαλεί τις πρώτες ρωγμές στο εσωτερικό του πολιτικού μορφώματος της δραχμής.

Δεν είναι μόνο η αποτυχημένη στρατηγική που ακολούθησε η ηγετική ομάδα του κόμματος Λαφαζάνη. Είναι και αυτή καθαυτή η προσέγγιση του ζητήματος του εθνικού νομίσματος, που δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη του κόμματος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με τον τρόπο της, προεκλογικά, επέβαλε περίπου ένα διαρχικό σχήμα (υπήρξε εξάλλου και η κεντρική ομιλήτρια στην Ομόνοια), δεν συμμερίζεται ακριβώς τις απόψεις του Λαφαζάνη και του Λαπαβίτσα, όπως αναφέρει το periodista.gr. Εκτός αυτού όμως, δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της χωρίς την ιδιότητα της Προέδρου. Ήταν Πρόεδρος της βουλής και σχεδίαζε να ηγηθεί – και στο μέλλον – του ΣΥΡΙΖΑ (για αυτόν τον λόγο υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής του), αλλά δεν έχει ούτε το ειδικό βάρος, ούτε βέβαια τα πολιτικά και κοινωνικά ερείσματα, ούτε τις ικανότητες. Κυρίως, όμως, δεν έχει τη συγκρότηση και δεν κατάλαβε ότι η πολιτική δεν ασκείται με νομικούρες.

Η Ζωή, όμως, που προς το παρόν παραμένει εκτός πολιτικής ζωής, δεν το βάζει κάτω. Παρά το γεγονός ότι όλες οι μετρήσεις έχουν δείξει πως ένα υποτιθέμενο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά βίας θα άγγιζε το 1%, εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να ιδρύσει τον νέο πολιτικό φορέα παρέα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που εμφανίστηκε σαν “αρχηγός παρά τω αρχηγώ” στις τηλεοπτικές δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη μετά τα exit polls αλλά και στις προεκλογικές εξορμήσεις του κόμματος, μιλά με τα πλέον θερμά λόγια για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος απείχε από το εγχείρημα της ΛΑ.Ε. καθώς διαφωνεί με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Δήλωσε ωστόσο πως στηρίζει Βαλαβάνη και Ήσυχο και πως εκτιμά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας. Πηγές της ΛΑ.Ε αναφέρουν πως στον σχηματισμό ενός νέου φορέα ή στην αναδιαμόρφωση του κόμματος, θα μπορούσε να συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Με λίγα λόγια η Λαϊκή Ενότητα οδεύει προς διάσπαση…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...