Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Εφαρμόστε το μνημόνιο, διαμήνυσαν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι

Eurogroup: Εφαρμόστε το μνημόνιο, διαμήνυσαν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μνημόνιο,

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Eurogroup και ακόμη συντομότερη ήταν η συζήτηση για την Ελλάδα To μήνυμα των Ευρωπαίων εταίρων-δανειστών κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, όσο και αναμενόμενο, ήταν ότι η Αθήνα οφείλει να εφαρμόσει με πλήρη συμμόρφωση όλα τα συμφωνηθέντα, προκειμένου όχι μόνο να εκπληρώσει όλα αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε αλλά και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε -κάποια στιγμή στο μέλλον- να ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή ήταν η πρώτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και οι ομόλογοι του Ευκλείδη Τσακαλώτου περίμεναν να δουν τη λίστα των 48 προαπαιτούμενων δράσεων, που ήδη έχει εγκριθεί από Θεσμούς και Euroworking Group και την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει έως τις 15 Οκτωβρίου. Μόνο έτσι θα ανάψουν οι εταίροι το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συζήτηση στο τραπέζι του Eurogroup για την Ελλάδα κράτησε 20 λεπτά.

Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

“Ενημερωθήκαμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και χαιρετήσαμε το γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης και την ισχυρή δέσμευση για να προχωρήσει η συμφωνία», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Είναι κρίσιμο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη».

Όπως σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, στο Eurogroup συμφωνήθηκε η πρώτη δέσμη προαπαιτουμένων, η οποία καθορίστηκε στο EWG, και πρόσθεσε:

“Ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ξεκλειδώνοντας 2 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσει ο καθορισμός του δεύτερου σετ για το εναπομείναν 1 δισ. ευρώ.”

Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε επίσης πως «είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν αυτά τα προαπαιτούμενα, ώστε να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση».

Παράλληλα απαιτείται για να γίνει αυτό να υπάρχει «καθαρότητα» για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και τη διακυβέρνηση των τραπεζών, ανέφερε, και τόνισε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Μητσοτάκης: Θα αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος τραπεζών και νέων μνημονίων

Όταν έρχονται τα σύννεφα…

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...