Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρενς Κουίκ: Ουδείς μπορεί να αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων

Τέρενς Κουίκ: Ουδείς μπορεί να αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στον ανθρωπιστικό αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό κύμα, η Εκκλησία της Ελλάδος προσφέρει ένα απίστευτα μεγάλο και ποικιλότροπο έργο, τόσο μέσω της “Αποστολής” όσο και μέσω των κατά τόπους μητροπόλεων.

»Τα όσα μας παρουσιάστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον επικεφαλής της “Αποστολής”, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, μας άφησαν έκπληκτους.

»Πήραμε, μάλιστα, τη διαβεβαίωση ότι οι προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, που έγιναν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο και τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων στον Έβρο, είπε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί και προσωπικά ο πρωθυπουργός, ότι δεν θα δημιουργηθεί στον Έβρο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων. Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς τα 5 “hotspots” στα νησιά του Αιγαίου. Λέσβος, Κως, Χίος, Λέρος και Σάμος».

Αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπήρξε γενική αποδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει παγκοσμίως δείγματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, την ώρα που ορισμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν -επιεικώς- ένα πολύ σκληρό και μη συνεργάσιμο πρόσωπο».

Ο κ. Κουίκ απέκλεισε κάθε περίπτωση αποδοχής εκ μέρους της Ελλάδας διεξαγωγής κοινών περιπολιών στο Αιγαίο με την Τουρκία με αφορμή το προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά τη γενοκτονία των Ποντίων είπε ότι «κανένας δεν μπορεί να αγνοεί τις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων.

»Και ως στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σας παραπέμπω στις δηλώσεις του προέδρου του Κινήματος και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου περί ανιστόρητων, όπως και στις ανακοινώσεις τόσο της εκπροσώπου Μαρίνας Χρυσοβελώνη όσο και της Εκτελεστικής Επιτροπής μας, που επισημαίνουν ότι ουδείς δικαιούται να προσβάλλει και να αγνοεί τη γενοκτονία των Ποντίων».

Μετά την Αλεξανδρούπολη ο κ. Κουίκ επισκέφθηκε την Κομοτηνή, όπου μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα παρέστη στα εγκαίνια των τοπικών γραφείων της «Κίνησης Ιδεών Και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Στη συνέχεια, με τους πολιτευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Βουζουκίδη (Ροδόπης) και Άκη Σκουλαρίκη (Ξάνθης), είχε φιλική συνάντηση με τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.

terens_mouftis

«Με τον Σοφολογιότατο με συνδέει μία ειλικρινής και φιλική σχέση. Κάθε φορά που τον συναντώ, είτε με θεσμική ιδιότητα είτε φιλικά όπως σήμερα, φεύγω πιο πλούσιος από συμβουλές.

»Σήμερα μου επανέλαβε ότι το ψωμί δεν κόβεται και δεν τρώγεται όσο είναι ζεστό και να το αφήνω πρώτα να κρυώνει. Με λίγα λόγια με συνεβούλευσε ότι στην πολιτική καλό είναι να μη παίρνεις αποφάσεις και να μη κάνεις δηλώσεις εν θερμώ» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Κουίκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...