Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα τρελαθούμε εντελώς! Φυλακισμένοι και τρομοκράτες όριζαν υπουργούς;

Θα τρελαθούμε εντελώς! Φυλακισμένοι και τρομοκράτες όριζαν υπουργούς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, και με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε τη Δευτέρα ο Γιάννης Πανούσης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούσαν επαφές με ποινικούς κρατούμενους και τρομοκράτες σχεδίαζαν να εγκαταστήσει στο τιμόνι του Υπουργείο Δικαιοσύνης κορυφαίο πρώην στέλεχος του κόμματος, με σημαντικό αξίωμα στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, αντικαθιστώντας τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι συγκεκριμένες πληροφορίες προκύπτουν από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι κρατούμενοι με τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές συζητούν την πιθανή τοποθέτηση του προσώπου αυτού αντί του Νίκου Παρασκευόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς θεωρούν ότι θα ανταποκρινόταν θετικά σε μια σειρά αιτημάτων τους, όπως η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, η κατάργηση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού κ.ά.

Το συγκεκριμένο στέλεχος, με εμπειρία στα θέματα δικαιοσύνης, έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα συγκεκριμένα θέματα, ενώ είχε έρθει και σε ευθεία σύγκρουση με τον κ. Πανούση σε ό,τι αφορά ορισμένους χειρισμούς της Αστυνομίας.

Τα έγγραφα Πανούση

Ονόματα μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στα έγγραφα που κατέθεσε τη Δευτέρα ο Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω μέλη φέρονται να κατείχαν ρόλο μεσαζόντων μεταξύ βαρυποινιτών και κυβερνητικών στελεχών, ενώ κάποια από αυτά κατέχουν και κρίσιμα κυβερνητικά αξιώματα.

Στόχος ήταν η εξασφάλιση ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων για ποινικούς κρατούμενους και τρομοκράτες.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μεταξύ των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κατονομάζονται στα έγγραφα Πανούση ξεχωρίζει αυτό συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Νίκου Παρασκευόπουλου.

Από την άλλη πλευρά, αυτή των κρατουμένων σημαντικό ρόλο φαίνεται πως διαδραμάτιζε φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και βαρυποινίτης που περιγράφεται ως ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών. Και οι δύο ακούγονται στις συνομιλίες να ζητούν την απομάκρυνση Πανούση.

Αποκαλυπτική είναι τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ φυλακισμένου στελέχους των «Πυρήνων» που σε συζήτηση με κομματικό στέλεχος για τις φυλακές τύπου Γ΄ και τη υποχρεωτική λήψη DNA.

Φυλακισμένος: «Κάντε κάτι να εξαιρεθούμε από τις φυλακές Τύπου Γ΄»

Κομματικό στέλεχος: «Τα ’παμε αυτά, θα φέρουμε νομοθετήματα και για τις φυλακές τύπου Γ΄. Θα δεις θα τις καταργήσουμε».

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες του πρώην υπουργού έχουν τη μορφή πληροφοριακών δελτίων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), στα οποία φέρεται να αποτυπώνεται τόσο η δραστηριότητα των εν λόγω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι απειλές που διατύπωναν για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό σε μεταξύ τους συζητήσεις ποινικοί κρατούμενοι και τρομοκράτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...