Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι προτείνει η Γεννηματά για το μεταναστευτικό

Τι προτείνει η Γεννηματά για το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη ανέλυσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, κατά την τοποθέτησή της στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την συνάντηση κορυφής για το προσφυγικό στη Μάλτα.

Η κ. Γεννματά πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού προγράμματος ενημέρωσης, υποδοχής και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας, δυο βασικών χωρών υποδοχή.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα Κιβωτό, δίνοντας αυτό το όνομα σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα», ανέφερε η κ. Γεννηματά τονίζοντας τις αντιξοότητες που οδηγούν σε θανάτους παιδιών και ηλικιωμένων στα νερά του Αιγαίου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε συγκεκριμένα να οργανωθεί και να ξεκινήσει καμπάνια που θα γίνει στα παράλια της Τουρκίας με ευθύνη και χρηματοδότηση από την Κομισιόν και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ώστε να πειστούν οι πρόσφυγες να μη προχωρήσουν στο επικίνδυνο ταξίδι. Μάλιστα η κ. Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πλαίσιο αυτό, στον ρόλο της Τουρκίας.

Όπως είπε η ίδια, το πρόγραμμα θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ενώ ζήτησε να υπάρχει των προσφύγων για την ανεπάρκεια των δομών υποδοχής στις χώρες προορισμού. «Δεν κλείνουμε την πόρτα αλλά λέμε την αλήθεια», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνεται ενημέρωση σε άμεσο χρόνο για την εξέλιξη του προγράμματος μετεγκατάστασης σε σχέση με τις κενές θέσεις ανά χώρα καθώς και για το πότε ένα ταξίδι θεωρείται ασφαλές και τα προβλήματα που συνεπάγεται.

«Και το κυριότερο, να δημιουργηθεί ασφαλής οδός -και με αερογέφυρα- προς την Ευρώπη για συγκεκριμένο αριθμό οικογενειών προσφύγων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Με προτεραιότητα τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις εγκύους, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία ή σοβαρές ασθένειες. Για την ασφαλέστερη σε πρώτη φάση συνένωση των οικογενειών ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους. Κανένα παιδί να μην ξαναμπεί στις βάρκες του θανάτου», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησε επιπλέον για την Ελλάδα γενναία οικονομική Ευρωπαϊκή βοήθεια, ώστε να αναλάβει το δικό της δυσανάλογο μερίδιο ως χώρα πρώτης υποδοχής στην υπόθεση των προσφύγων για να εφαρμοσθεί συνολικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

«Έφτασε η ώρα για την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου», ανέφερε και υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να λάβει υπόψιν ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να διαταραχθεί η Κοινωνική Συνοχή σε χώρες σαν την Ελλάδα, διευκρινίζοντας:

Δεν συμψηφίζουμε το προσφυγικό, με την εφαρμογή του Προγράμματος εξόδου από την κρίση.

Πρότεινε τέλος τη δημιουργία Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων Υποδοχής Προσφύγων με βασικό στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών για την υποδοχή και την ένταξη και τη συνεννόηση των δημάρχων, ώστε να γίνει αναλογικός και βιώσιμος επιμερισμός των προσφύγων αποφεύγοντας την γκετοποίηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...